2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Márciusban újra Formációs Táncfesztivál

Márciusban újra Formációs Táncfesztivál

Márciusban újra Formációs TáncfesztiválA Nemzetközi Formációs Táncfesztivált 35 éve rendezik meg Miskolcon, így ez a város legrégebbi hagyományokkal bíró rendezvénye. A Miskolc Városi Szabadidőközpont már több alkalommal adott otthont az Ifjúsági és Szabadidő Ház szervezésében lebonyolított standard és latin formációs bajnokságoknak.

Láthattunk már magyar bajnokságot, társasági táncok formációk versenyét, illetve 2009 októberében Európa legjobb standard csapatai versengtek az aranyéremért. Március 20-án az együttesek több kategóriában is versenyeznek a gyermekektől egészen a felnőtt korosztályig. A közel 600 fellépőből 400 versenyző, több mint 100 vendégfellépőt veheti birtokába a parkettet. Az ország minden régiójából érkeznek csapatok, így természetesen itt lesz a Botafogó, a Savaria, a Valcer, a Gála és a Szilver is. A közönség a hazai csapatoknak, a Ten Dance-nek, a Lazúrnak és a Ködmönnek is lelkesen szurkolhat. Rajtuk kívül fellép az Az-Prtemisl Latin Formációs Táncegyüttes, a Miskolci Majorettek, a Kutyakölykök (a Csillag születik műsor sztárjai), Süttő Roland és Tombácz Anikó -Süttő Dávid és Garabuczi Zsófia versenytáncosok, Hercsik Zsuzsanna szólótáncos, és a Kaffka Margit Általános Iskola művészeti iskolás táncformációja. A Magyar Művelődési Intézet pedagógiai és koreográfiai díjat fog odaítélni, illetve a Balogh Sándor- vándordíj is átadásra kerül ezen a reprezentatív eseményen. A Fesztivált a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a Magyar Művelődési Intézet is támogatja.

 

 

Jegyek kaphatók: az Ifjúsági és Szabadidő Házban, a Művészetek Háza jegypénztárában és a Kazinczy könyvesboltban.

 

Kozma Barbara

 

Márciusban újra Formációs Táncfesztivál

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…