2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Régiók Bizottsága: Fidesz-MSZP nagykoalíció

A 2015-2020-as Régiók Bizottsági ciklus felénél esedékes magyar delegációs tisztújítás során a Fidesz a nemzeti és közösségi érdekek helyett, az MSZP-t támogatva, kizárólag a saját érdekeit képviselte.
A Jobbik javaslata az volt, hogy az alelnöki poszton a Jobbik váltsa az MSZP-t, lehetőséget adva a nemzeti néppárt számára a súlyának és delegálti arányának megfelelő képviseletre a delegáció vezetésében és az EU RB elnökségében.

A Fidesz képviselőinek többsége nyíltan elmondta, hogy számukra nem kívánatos a Jobbik szerepvállalása, sőt, 2018-as kihívó ellenfelük kiszorítására törekszenek. A valódi ellenzéki erők egyetlen javaslatát sem fogadták el, inkább nagykoalícióban a szocialistákkal, az álellenzéki MSZP-nek adták az alelnöki helyet.
A RB jobbikos képviselői felháborodással veszik tudomásul, hogy a Fidesz ezzel a lépéssel a Régiók Bizottságába is bevitte a belpoltikában tapasztalt öncélú és diktatórikus fideszes viselkedést. Mindezek ellenére a Jobbik továbbra is elkötelezett marad amellett, hogy a magyar nemzeti érdekeket kell képviselnie Brüsszelben.

Árgyelán János és Dudás Róbert, az EU Régiók Bizottság tagjai

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek