2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hegedűs: Kiderül, támogatja-e Onga a béruniót

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a polgári kezdeményezést, amely az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének érvényesítését tűzte ki célul. A Jobbik nyolc kelet-európai szövetségesével azért küzd, hogy az árunió után a bérunió is megvalósuljon az Európai Unió keleti tagállamaiban – mondta Hegedűs Edgár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik ongai képviselője kifejtette: a Baltikumtól Lengyelországon át egészen Bulgáriáig érő szövetség államaiban emberek milliói nyilváníthatják ki igényüket az Európai Unión belül tapasztalható bérkülönbségek kiegyenlítésére. Annak érdekében pedig, hogy az ügy fontosságára a lehető legnagyobb figyelem összpontosuljon, kiemelten fontos, hogy a helyi közösségek képviselőik útján is kinyilvánítsák jogos igényüket arra vonatkozólag, hogy egyenlő munkáért, egyenlő bér jár.

A Jobbik ezért Ongán is benyújtotta javaslatát a bérunió támogatására. „A város fiatalabb korosztályának egy jelentős része már Angliában vagy épp Németországban vállalt munkát, akik nem kalandvágyból, hanem egzisztenciális okok miatt kényszerültek elhagyni Ongát, és most tudásukkal, tehetségükkel, szorgalmukkal egy másik országot gyarapítanak.”

A bérek felzárkózásának megkezdésével lehetőség nyílna az elvándorlás megállítására, és a most egzisztenciális okokból szétszakadt családok hazai boldogulására. „Bízom benne, hogy a város választott képviselői felismerik a kezdeményezés pártpolitikát messze meghaladó célkitűzéseit, és a város, hazánk érdekeit szem előtt tartva támogatják azt” – zárta sajtótájékoztatóját Hegedűs Edgár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…