2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Uszítók ellen tesz feljelentést az LMP

Nyílt levél az LMP-től

A Lehet Más a Politika az alábbi nyílt levelet küldi a pártok listavezetői számára a magyarok és cigány magyarok együttélésének minimumáról:

 

Tisztelt Listavezető úr!

Mint azzal az ön pártja is tisztában van, a társadalmi egyenlőtlenségek és a mélyszegénység az ország jövőjét fenyegető súlyos probléma. A mélyszegénység csapdájában vergődők és a romák kilátástalanságból való kitörése mindannyiunk közös érdeke. Az elmúlt esztendők világossá tették, hogy a magyarok és a cigány magyarok együttélése válságba jutott, tragédiák sorozata történt. A szélsőséges nézetek megerősödtek a társadalomban, a kölcsönös bizalmatlanság országos méreteket öltött.

A tarthatatlan állapot csak akkor változhat, ha a mélyszegénységben élők valós esélyekhez juthatnak. A közszolgáltatások további leépítése vagy privatizálása helyett ma arra van szükség, hogy az állam színvonalas programokkal és szolgáltatásokkal nyújtson segítséget a magukra hagyott városrészeknek és falvaknak. Olyan átfogó, színvak programokra van szükség, amelyek valamennyi állampolgárnak egyenlő esélyeket és jobb körülményeket biztosítanak a munka, az iskola, a család és a lakóközösségek világában. Mi, szegények és gazdagok, városiak és falusiak, magyarok és cigány magyarok csak közös erővel tudunk úrrá lenni a nehézségeken.

A Lehet Más a Politika kiáltványát, mely a magyarok és cigány magyarok együttélésének minimumáról szól, már ötszáznegyvenen írták alá. Civilek és közéleti személyiségek – például Ferge Zsuzsa, Schmidt Mária, Kőszeg Ferenc, Derdák Tibor, Vajda Mihály és Hankiss Elemér – már támogatásukról biztosították az LMP Van fény az alagút végén című kiáltványát a békés együttélésért.

Most a demokratikus pártokat, önöket kérjük arra, hogy aláírásukkal támogassák ezt a minimumprogramot (http://lehetmas.hu/romakialtvany). Ezzel közösen adhatunk lehetőséget egy következetesen végiggondolt, méltányos esélyteremtési programnak, mely végre kiránthatja az ország szekerét abból a kátyúból, amibe beleragadt.

 

Budapest, 2010. február 26.

 

Tisztelettel várjuk válaszát,

 

Schiffer András,

A Lehet Más a Politika listavezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek