2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolcon mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek

Két, a miskolci közvéleményt igencsak érdeklő beszámolót fognak meghallgatni a jövő héten a közgyűlés tagjai. Az egyik a Miskolci Rendőrkapitányság 2016. évi beszámolója, a másik pedig az Önkormányzati Rendészet összefoglaló jelentése lesz.
Előzetesen szeretném kihangsúlyozni, hogy impozáns számokat, javuló tendenciákat tartalmaz mindkét összeállítás: a következmény pedig nem lehet más, mint az egyre biztonságosabbá váló miskolci hétköznapok.

Pontosan hat éve, amikor Kriza Ákos kezdeményezésére az országban először alakult meg az önkormányzati rendészetünk. Korábban az MSZP-s városvezetés Budapestről, jó drágán importált őrző-védőkkel próbált lendíteni a sanyarú miskolci közbiztonságon.

2011-től, évről-évre, korábban példátlan önkormányzati költségvetési támogatásokkal, a személyi állomány létszámának folyamatos növelésével, a rendészeti szervezetünk technikai felszereltségének fejlesztésével, korszerűsítésével, a rendőrséggel ha tetszik akció egységben alakítottuk csapatunkat. Ez lett a miskolci közbiztonsági modell kerete. A közgyűlési vitában pontos számokkal, részletes adatokkal fogjuk bizonyítani a fentieket.

A miskolci közbiztonsági modellt azután olyan nagyszabású programokkal töltjük, töltöttük meg, mint a nyomortelep-felszámolási program, a „fészekrakók ki, egyetemi dolgozók be ” program. Miskolcon nem teszünk kivételt senkivel sem, folyamatosan ellenőrizzük, járőrözzük, figyeljük a városrészeket. Például a város közterületeit lassan teljes egészében behálózó kamerarendszerünkkel.

Miskolc, 2017. június 9. Soós Attila,
a FIDESZ képviselőcsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…