2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vasárnap Miskolcra érkezik az EYOF lángja!

Vasárnap Miskolcra érkezik az EYOF lángja!

Vasárnap Miskolcra érkezik a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángja
2017. július 23-29. között Győrben rendezik Magyarország első olimpiai eseményét, a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelyre ötven országból csaknem három ezer sportoló érkezik. A 14-18 év közötti fiatalok 10 sportágban mérik össze tudásukat, úszásban, atlétikában, tornában, kerékpározásban, kajak-kenuban, judoban, teniszben, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában.

2017. június 11-én Miskolc fogadja az EYOF lángját. A Tokajból érkező fáklyát délután 16.30 órakor a Szinva teraszon veszi át dr. Kiss János alpolgármester. Ezt követően 17.00 órakor a Miskolc Városi Sportiskola ifjúsági korcsoportjának öt növendéke viszi a fáklyát a Diósgyőri várba. Az  első futó Feczkó Csanád, a kísérő futókkal és HUGÓ-val, az esemény kabala figurájával a Villanyrendőrtől indul az első váltópontig, a Szent Anna térig, ahonnan Posta Réka fut tovább a lánggal a Szent Imre térig. Onnan Faragó Petra veszi át a fáklyát és viszi azt a harmadik, Kiss tábornok úti váltópontra, ahol Bacsa Fanni váltja. Ezt követően Vécsei Réka kapja meg az Olimpiai Fesztivál lángját a Vár utcán, a gesztenye-fasor elején. Innen Réka és az őt kísérő csaknem 100 futó együtt viszi a lángot a  Diósgyőri vár felső udvarára, ahonnan az várhatóan 18.00 órakor eljut miskolci végső állomására, a vár egyik bástyájára. A futás ideje alatt nem lesz ugyan forgalomkorlátozás, de néhány szakaszon kisebb fennakadás előfordulhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek