2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

A Történelmi Egyházak, a Miskolci Egyetemi Lelkészség, valamint a Miskolci Egyetem közös szervezésében immár harmadik alkalommal rendezzük meg a Miskolci Egyetemen a Pünkösdi Nyílt Napot 2017. május 26-án, pénteken. A rendezvényen három észak-kelet magyarországi megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg) egyházi fenntartású középiskoláiból több mint 700 tizenegyedik évfolyamos diák vesz részt.

A nyílt nap ökumenikus istentisztelettel kezdődik a Díszaulában, majd a diákok megismerkedhetnek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhetnek meg, interaktív feladatokban tehetik próbára rátermettségüket: láthatnak olajkút-fúrást életnagyságú szimulátorban, megtudhatják, mire jó a hulladék műanyag kupak, megnézhetik a Go-Kart! Go Bosch! és a Magyarok a Marson versenyek csapatainak bemutatóját, de azt is megtudhatják, mik a jegybankár feladatai, vagy azt, hogy mi történik a fordító fejében; a jog iránt érdeklődők részt vehetnek egy tárgyalás-szimuláción a mintatárgyalóban, és ha elfáradtak, koordinációs és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal frissülhetnek fel a gyógytornászok segítségével.

A Miskolci Egyetem az oktatás mellett kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy diákjaik az egyetemi évek alatt is aktívan gyakorolhassák hitüket. Az egyetemi hitélet szervezésében évek óta kiemelt szerepet tölt be a Miskolci Egyetem Ökumenikus Egyetemi Lelkészsége, amely szervezettel a középiskolások közvetlenül is megismerkedhetnek a Nyílt Napon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek