2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Biztonsági övvel biztonságosabb! A TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei eredményei
Biztonsági övvel biztonságosabb! A TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei eredményei

Biztonsági övvel biztonságosabb! A TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei eredményei

Biztonsági övvel biztonságosabb! A TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei eredményeiHáromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció részeként a passzív biztonsági eszközöket nem használók kiszűrésére 2010. február 16-18. között Borsod-Abaúj-Zemplénben a rendőrség fokozott ellenőrzést tartott.

Az akció során a megyében a rendőrség több mint 1.500 személyt vont ellenőrzés alá a közutakon. A tapasztaltak alapján elmondható, hogy az ellenőrzés alá vont személyek zöme a biztonsági övét bekapcsolva közlekedett, azonban 66 fő felnőtt és 10 gyermek esetében fedték fel a járőrök a passzív védelmi eszközök használatának hiányát.

Az akcióban a rendőrség minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelt, a tapasztalt szabályszegések esetén differenciáltan, az esetek súlyához igazodva intézkedett.

Az ellenőrzés témája szempontjából felfedett egyéb szabálysértések miatt az intézkedők 49 fővel szemben közigazgatási, míg 67 fővel szemben szabálysértés eljárást kezdeményeztek, további 80 fővel szemben csaknem 700 ezer forint helyszíni bírsággal sújtottak.

A razzia során a rendőrök hálójában további 5 fő bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy is fennakadt, akiket az egyenruhások a szükséges intézkedések foganatosítása érdekében az illetékes rendőri szervekhez előállítottak.

 

Információs háttér:

Biztonsági övvel biztonságosabb! A TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei eredményeiA három napos ellenőrzésnek különös aktualitást adott, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke sajnálatos módon alacsony, melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra, azaz 90 % körüli szükséges emelni.

A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható.

A vezető ülés melletti első üléshez – a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban – a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell!

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…