2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb elemekkel bővül a Salkaházi program

Eddig is számtalan kulturális és szórakoztató programot rendeztek a miskolci szépkorúak számára, köztük is a legnépszerűbbek talán a színházi látogatások és a Zene Expressz – utóbbin múlt héten teltház volt a sportcsarnokban. A Viktória című operettre pedig kevesebb, mint 2 óra alatt elfogytak a regisztrációs jegyek. A Salkaházi program újabb elemekkel bővül: rendeznek mozi klubot és előszilvesztert is. A jelentkezési lapokat a napokban kézbesíti a posta, az idei programtervvel együtt.
Emlékezhetünk, tavaly karácsony előtt csaknem hatszáz szépkorú váltott regisztrációs jegyet a Művészetek Házába a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadására. A kulturális programok rengeteg miskolci nyugdíjas számára vonzóak, de sokan érdeklődnek és vesznek részt a Salkaházi program keretében megtartott szüreti bálokon, főzőversenyeken és kirándulásokon is.

Ez jól megmutatkozott a múlt heti, sportcsarnokban megtartott Zeneexpresszen is, ahol több mint 1800-an énekeltek és tapsoltak Fásy Ádámmal és más előadókkal. Az idősek azt mondták, jólesik a város gondoskodása, és örülnek azoknak a rendezvényeknek, amelyeket a Salkaházi Sára Program kínál számukra.

A színházi előadások a legnépszerűbbek azonban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a pénteki Viktória című előadásra kevesebb, mint 2 óra alatt elfogytak a regisztrációs jegyek – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Hubay György. A Salkaházi Sára program vezetője hozzátette, mindezek alapján egyértelmű, hogy bővítik a programkínálatot, hiszen az igény megvan a miskolci nyugdíjasok részéről a magas színvonalú, színházi kultúrára is.

– Idén is mozgalmas éve lesz a miskolci szépkorúaknak! – tekintett előre Hubay György, majd bejelentette: két új programmal is készülnek idén, a már jól ismert elemek mellett természetesen: az egyik a Salkaházi mozi klub, a másik pedig a december végi előszilveszter lesz, amit a szüreti batyusbál mintájára fognak megszervezni.

A program vezetője hozzátette, a városvezetés két célt tűzött ki maga elé: egyrészt anyagilag támogatni azokat a szépkorúakat, akik Miskolcért nagyon sokat tettek, másrészt közösséget is építenek, amiben a város is támogatja, segíti őket.

Hubay György elmondta még, hogy a miskolci nyugdíjasoknak a posta a napokban kézbesíti a Salkaházi programra a jelentkezési lapokat, az idei programtervvel együtt.

Forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek