2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mintegy 80 oldtimer érkezik a jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúrára

Kevesebb mint három hét, és útjára indul a jubileumi  Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, mely az oldtimer Mercedes-Benz tulajdonosok kétévente megrendezésre kerülő, látványos felvonulása. A 30 évnél is idősebb mérnöki műremekeket ünneplő esemény ráadásul idén a legsportosabb Mercedes-Benz modellek története előtt tiszteleg, melyet 2017. május 19. és 21. között Budapestről indulva teljesíthetnek a résztvevők a Mátra és a Bükk érintésével.
Az idei Classic Csillagtúra központi témája az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek, melyek megtervezésekor a dizájn és a teljesítmény került a középpontba. A legsportosabb modellek régmúltra visszanyúló sikerei nem csupán a véletlennek, hanem a tudatos mérnöki munkának és a maximális teljesítményre való törekvésnek köszönhetőek, melyeknek hála az elmúlt évtizedekben a Mercedes-AMG számos bajnokságon állt a dobogó legfelső fokára. Május 19. és 21. között azonban nem csak az AMG modelleket, hanem – mint minden alkalommal – magát az automobil megalkotóját és feltalálását is ünnepli a Mercedes-Benz.
A program népszerűségét bizonyítja, hogy 2015-ben több mint 60 oldtimer tulajdonos vett részt az eseményen, hogy közösségi élményautózás keretében tisztelegjen a Mercedes-Benz előtt, míg idén mintegy 80 oldtimert regisztráltak a márka rajongói a rendhagyó rendezvényre. Az 50. AMG évforduló alkalmából a veterán műremekek és tulajdonosaik útja ismét az első Csillagtúra helyszínére, Egerbe és annak környékére vezet. A Mátra és Bükk lejtőit és szerpentinjeit népesítik be a veterán autók, melyeknek látványa nem csak az autózás szerelmesei, hanem a dizájn és a sebesség kedvelői számára is kellemes kikapcsolódást nyújtanak.
A jelentkezés már lezárult az idei eseményre. A regisztrációból befolyt összeg egy részét, azaz minden nevezési díjra eső tízezer forintot, a Mercedes-Benz az idei évben is a Budapesti Korai Fejlesztő Központ számára ajánlott fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek