2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb kihívások, még nagyobb küzdelmek

Újabb kihívások, még nagyobb küzdelmek – Egy csapat, ahol ha kell, a tulajdonos szereli be a turbót.

A GGRX TEAM HUNGARY csapatának és versenyzőjüknek Csucsunak (Lukács Kornél) a belga futam előtti héten már versenyezni kellett az idővel.

Az egy héttel ezelőtti hockenheim-i verseny sérülései nem múlt el nyomok nélkül a Kia Rio RX-en, péntek reggel derült ki, hogy a turbó is maradandó károsodást szenvedett, így az első edzést ki kellett hagynia a magyar versenyzőnek.

A csapat mindent megtett, a motor fantasztikus lett, a turbót a csapat olasz tulajdonosa, Gigi Galli szerelt be, de a verseny előtti két nap alatt nem tudtak mindent megjavítani és a tartalék alkatrészeket pótolni.

Csucsu remekül rajtolt és bizonyította, hogy az első versenyen Barcelonában produkált remek rajtok és a pontszerzés nem a szerencsén múlott, hanem nagy sikerek előtt álló remek versenyző. Ezen a hétvégén az “élet-halál” küzdelemben lévő egyversenyes beugrók pilóták „veszélyes megmozdulásainak” köszönhetően elég sok versenyautó megsérült, így Csucsu Kia Rio-ja sem volt kímélve. A Q3-ban egy gyönyörű rajt után meg volt a harmadik hely, amikor a francia Guerlain Chicherit hátulról neki lökte a gumifalnak, és eltört a magyar versenyző kormányműje. Mindent megpróbált az utolsó körben, de a kormányozhatatlan autót nehezen tudta csak a célba irányítani. A Q3 után a csapat közösen úgy döntött, hogy a Q4-ben nem indul a magyar pilóta, mivel a sérült kormányművet biztonságosan nem lehet javítani és Hockenheim után a pótalkatrész került be erre a versenyre az autóba.

Két hét múlva az angliai Lydden Hill-ben folytatódik a Rallycross Világbajnokság. A pálya, a csapat és a versenyző számára is teljesen új lesz, de az elmúlt versenyek tapasztalatait összerakva és Csucsu elszántságát ismerve bármi megtörténhet.

„Kalandos úton készült el az autó erre a hétvégére. Óriási köszönet Giginek, hogy maga szerelte be a turbót, és az egész csapatnak, hogy végig dolgozták a héten még az éjszakákat is. Ezen a hétvégén volt a FIAVolunteersDay, mely napon a világ összes autósportban dolgozó tisztségviselőjének és minden segítőnek köszönetet mondanak munkájukért, a versenyzők a csapatok és az autósport rajongói. A belga futam kiemelt eseményként kezelte ezt a napot, és mi versenyzők természetesen részt vettünk a köszönetnyilvánításon. Jó volt, hogy újra nagyon sok magyar szurkoló volt kint a versenyen, ők nekem is nagyon sok energiát adnak. Az első futamokon még számomra is hihetetlen volt, hogy olyan nagy pilótákkal versenyzek, mint Solberg, Ken Block vagy éppen Loeb, de ma már jó érzés ott lenni közöttük és felvenni velük a harcot.” – nyilatkozta Csucsu a belga futam után.
GG RX TEAM Hungary csapat Háttérinformációk:

Ez év elején létrejött GG RX Team Hungary-t  Stefano Favaro, Team Manager és Gigi Galli, mint versenyző – csapatvezető hozták létre, a csapat Sportszakmai vezetője Cselényi Balázs. A magyar – olasz együttműködésben, Gigi Galli instrukcióival a Danisi Engineering által fejlesztett Kia Rio RX sikeres évét várják a két versenyzőjükkel.
Az autó     – A Kia Rio RX kifejezetten a Rallycross Supercar szabályai szerint lett építve, – négykerék-meghajtású, öt sebességes Kia Rio RX szekvenciális sebességváltóval, és egy 2.0 turbómotorral     rendelkezik, mely 600 LE -s és 800 Nm nyomatékot ad le.
A versenyzők – Az 1991-es születésű Lukács Kornél Csucsu, 2006-ban kezdte pályafutását Rallye versenyzőként, 2015-ben váltott Rallycrossra, majd a 2016-os évet újabb kihívásokkal kezdte, egy számára új autóval a Rallycross királykategóriájának Európa – bajnokságára nevezett. Felkészültségét és rátermettségét már az első fordulón bizonyította, ahol pontszerző helyen végzett Supercar kategóriájának addigi legjobb magyar eredményét beállítva nemzetközi szinten.
A Rallye világában „szárnyaló olaszként” becézett Gigi Galli nevéhez több évtizedes WRC tapasztalat és számos látványos megmozdulás fűződik.

Fotocredit:
Portré és versenyautó: Sport&Events Management

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…