2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Ki a mester két keréken?”

Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Autóklub által meghirdetett kerékpáros vetélkedősorozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fordulóját rendezték meg Miskolcon.

A 2017. május 9-én lezajlott verseny célja a 10-12 éves diákok közlekedésismereti tudásszintjének, jártasságának felmérése, ezek további oktatásának, nevelésének módszertani segítése. Kiemelt feladata a programnak továbbá a diákok közlekedési kultúrájának magasabb szintre emelése, valamint kerékpározási tudásuk fejlesztése.

A vetélkedő tétje a közlekedési szabályokat jól ismerő és alkalmazni tudó tanulók részére országos szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása volt, majd a FIA Európai Közlekedésbiztonsági Verseny nemzetközi döntőjén résztvevő csapat kiválasztása.

A vetélkedőn 22 kisdiák vett részt a megye különböző településeiről, akik KRESZ tesztlapot töltöttek ki és kerékpáros ügyességi pályát teljesítettek. Az egyébként sem egyszerű pályát tovább nehezítette, hogy a feladatokat egy könyvekkel rakott hátizsákkal a hátukon kellett végrehajtani.

Mind a fiú, mind a lány kategória első három helyezettje díjazásban részesült.

A vetélkedőn az alábbi eredmények születtek:

Lányok: I. helyezett    Hauser Réka – Sárospataki Rk  

II. helyezett     László Lívia – Kazincbarcikai Rk  

III. helyezett     Bártfai Boglárka – Edelényi Rk   

Fiúk: I. helyezett      Leányvári Kende Zétény – Ózdi Rk  

II. helyezett      Himer Marcell – Mezőkövesdi Rk

III. helyezett       Plaszkó Gábor – Szerencsi Rk

A 2017. június 30-31. között megrendezendő országos döntőn, Visegrádon megyénket Hauser Réka és Leányvári Kende Zétény képviseli.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…