2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik:A francia elnökválasztás is mutatja: a reformok halaszthatatlanok

A Jobbik Magyarországért Mozgalom gratulál Emmanuel Macronnak a francia elnökválasztáson aratott magabiztos győzelméhez. Jelzésértékűnek tartjuk, hogy az elmúlt évtizedek politikai rendszerében vezető szerepet betöltött pártok immár Franciaországban sem voltak képesek megszólítani a választópolgárokat és a választás két reformer jelölt, Emmanuel Macron és Marine Le Pen között dőlt el.
Noha Marine Le Pen programja sok szempontból közelebb állt a Jobbik által képviselt állásponthoz, a választás második fordulója megmutatta: a francia emberek is elodázhatatlannak tartják a változásokat Európában. Bár a Macron elnök által a kampányban felvázolt kétsebességes Európa, amennyiben az a közép-európai térség további gazdasági és szociális leszakadását eredményezné, meggyőződésünk szerint elfogadhatatlan Magyarország számára, reméljük, hogy az elkövetkező francia elnöki ciklusban sok fontos kérdésre sikerül majd választ és megoldást találni.

A Jobbik álláspontja szerint a francia elnökválasztás is megmutatta, hogy a XX. század politikai erői már nem képesek választ adni korunk kihívásaira, Franciaország pedig a Macron és Le Pen között eldőlő választással politikailag is megérkezett a XXI. századba, ahová a jövő évi választásokon a Jobbik győzelmével Magyarország is eljut majd.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek