2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolc álljon a bérunió mellé

A Fidesz szerint Miskolc erősödik, a KSH szerint viszont leszakad – véli a Jobbik. Az ellenzéki párt arra kéri a miskolci városvezetést, támogassák a Jobbik béruniós kezdeményezését.
A KSH legfrissebb adatai szerint tovább nőtt a bérszakadék Kelet- és Nyugat-Magyarország között: amíg Győrben az átlagkereset 182 ezer forint, Budapesten 226 ezer, Miskolc térségében mindössze 133 ezer forint, ismertette az adatokat Jakab Péter keddi sajtótájékoztatóján. A Jobbik frakcióvezetője szerint a miskolci bérek nemcsak a nyugat-európaitól, de a nyugat-magyarországitól is messze elmaradnak, ezért a városban kiemelten fontos a Jobbik béruniós kezdeményezése, vagyis olyan európai gazdaságpolitika kialakítása, amely lehetővé teszi a bérek felzárkóztatását.

Jakab Péter elmondta, a legutóbbi közgyűlésen arra kérte Miskolc polgármesterét, álljon a bérunió mellé. Kriza Ákos erre nem volt hajlandó, szerinte ugyanis Miskolcon már eddig is rekordmértékben nőttek a bérek. „A polgármester egymilliós fizetése valóban rekordmértékben nőtt, a miskolciaké azonban nem” közölte a jobbikos politikus, aki szerint a Fidesz bérunió helyett továbbra is olcsó ukrán vendégmunkásokban látja a jövőt.

https://www.youtube.com/watch?v=bYWudA3hcTg

Jakab Péter jelezte: a soron következő közgyűlésen a Jobbik határozati javaslatban fogja kérni Miskolc képviselőit, támogassák a nyugat-európai béreket célul kitűző béruniót, amely mögé eddig nyolc kelet-közép európai ország sorakozott fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek