2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Uszítók ellen tesz feljelentést az LMP

Uszítók ellen tesz feljelentést az LMP

Uszítók ellen tesz feljelentést az LMPAz LMP képviseletében ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést Schiffer András, mert a Szent Korona Rádió honlapján a pártról olvasható egyik cikk kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét azzal, hogy kiirtandónak ítélti a Lehet Más a Politika párt tagjait.

A hubatka álnév alatt a február 10-én megjelent cikk szerint ugyanis az LMP egy „nemzetellenes formáció“, mely „tűzzel-vassal irtandó minden módon, minden formában, mindenhol“.

Schiffer András a feljelentésben hangsúlyozza: a cikkben tett kijelentés kimeríti a közösség elleni izgatás bűntettét, hiszen nagy nyilvánosság előtt erőszakos cselekedetre hív fel. A gyűlöletre uszítás törvénybe ütköző cselekedet, durva visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával, az erőszak érzelmi előkészítése. Az erőszakra való felhívás, az erőszak nyilvánvaló és közvetlen veszélye túl van a szabad véleménynyilvánításnak az alkotmánybíróság által kijelölt határán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…