2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A közút veszélyes üzem!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A rendőrök az elmúlt három hétben fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre a közutakon.

Pitkó László r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője 2017. március 17-én Miskolcon, a balesetben megsérült és lefoglalt járműve telephelyén tartott sajtótájékoztatót az ellenőrzéssorozat eredményeiről, tapasztalatairól. Az adatok alapján az osztályvezető többek között elmondta, hogy mérséklődött a közúti közlekedési balesetek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 2017. február 24-e és március 14-e közötti időszakban. Ez idő alatt összesen 37 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyekből háromban ittas volt az okozó sofőr.

A rendőrök azonban kiszűrtek – mielőtt még balesetet okozhattak volna – 54 olyan járművezetőt, illetve 11 kerékpárost is, akik szeszesitalt-fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. Intő mutató lehet azonban, hogy a járőrök 609 esetben intézkedtek a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt.

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések további végrehajtására, így a közlekedők az elkövetkező hetekben is számíthatnak a fokozott rendőri jelenlétre közútjainkon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek