2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
GitáRock a Kocsonyafesztiválon

GitáRock a Kocsonyafesztiválon

GitáRock a KocsonyafesztiválonA Kocsonyafesztivál nem gasztronómiai fesztivál, 10 év alatt a régió meghatározó kultúraközvetítő szereplőjévé vált, ennek eredményeként a napokban Észak-Magyarország Turizmusáért nívódíjban részesült! Az idei Fesztiválon a 800 éves város, Miskolc, jegyében több színvonalas programunkkal szeretnénk vendégeinket egy időutazásra invitálni. A régi korok megjelenítése mellett, természetesen a modernitás is teret kap, no meg a gitáROCK! Jöjjön, el, nézze meg ilyet még nem látott… A leleplező ceremónia pénteken délután negyed ötkor lesz a Szinva teraszon, Miskolcon.

A 10. Kocsonyafesztiválon a Szinva terasz új látványossággal várja a fesztivál-látogatókat. A már megszokott jégszobrok mellett az idén 11 db 2 méter magas műanyag gitárral telik meg a tér, innen indul az egész országot bejáró útjára a gitáROCK! szabadtéri művészeti produkció. Az új street art gitárok – hasonlóan a Budapesten évekkel ezelőtt megjelent Cow parade teheneihez – egyedi alkotások, a festésre közismert művészek és közéleti személyiségek vállalkoztak.

Feladatuk az idén az volt, hogy a Fender által jóváhagyott Fender Stratocaster gitártesteken mutassák be, mit jelent számukra a zene. Ahogy várható volt, figyelemre méltó és nagyon különböző alkotások születtek! Az alkotók között megtalálhatjuk három rádió műsorvezetőit: Bochkor Gábort, Boros Lajost és Voga Jánost a Bumerángból, Sebestyén Balázst, Rákóczi Ferit és Vadon Janit a Morning Showból, és a Juventus teljes reggeli stábját. Örömmel vállalták a felkérést a HVG címlapkészítői Szoboszlay Péter és Kőhalmi Zoltán, hasonlóan Geszti Péterhez aki az AR© stábjával együtt készítette el gitárját. Két ismert festő is azonnal hozzáfogott a munkához, Ef Zámbó István Szentendréről, Tóth Tamás pedig Keszthelyről indította útjára a Stratocastert. Kevesen tudják, de Mező Misi a Magna Cum Laude-ból és Kowalsky sem most először ragadtak ecsetet.

Csak erre az alkalomra összeálltak a hazai rock újságírás ismert szereplői – Uj Péter (Index) és Bihari Balázs (WAN 2), kiegészülve két zenei bloggal (LG, Quart) – egészen rendhagyó módon dolgozták fel a hazai rock újságok fejlődéstörténetét. A 11. gitár is különleges: olyan tetováló-művészek alkotása, akik a varrás legjobb ismerői Magyarországon.

A gitáROCK! a kocsonyafesztiválon láthatóak először, majd az év folyamán szinte valamennyi fontosabb szabadtéri kulturális eseményen feltűnnek (Pécs EKF, Tavaszi Fesztivál Budapest, és a nagy nyári zenei fesztiválok szerte az országban). Év végén ismét visszatérnek Miskolcra és 2011-ben a ROCK! – miskolci rockmúzeum területén lesznek láthatóak.

Új gitáRock! jövőre is lesznek a Kocsonyafesztiválon és ismét útra kelnek. Aki felkeresi a gitarock.eu honlapot, szavazhat arra, hogy ki fesse meg 2011-ben az újabb 10 gitárt.

.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek