2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Költői képek – Arany János-rajzpályázatot hirdet a könyvtár

Költői képek – Arany János-rajzpályázatot hirdet a könyvtár

Legkedvesebb Arany János-költeményem címmel hirdeti meg ez évi költészet napi rajzpályázatát a megye 3–8. osztályos tanulói számára a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

A témát természetesen az Arany-év alkalmából, a 200 éve született Arany János költő tiszteletére választották a szervezők. A gyerekek bármelyik, hozzájuk közel álló Arany János-költeményt szabadon választható eszközzel (vízfesték, ceruza, zsírkréta stb.) illusztrálhatják.
Az elmúlt évben a Rákóczi-mondák, azelőtt Szabó Lőrinc versei adták a témát, de nemcsak ezek, hanem az egész költészet napi rajzpályázat több mint 15 éves tapasztalata azt mutatja, hogy a gyerekeknek szerte a megyében van érdekes, figyelemre méltó mondanivalójuk a művekről.
A pályázat – amelynek beküldési határideje március 31. – ebben az évben is kiállítással zárul, ami a költészet napján, április 11-én, délután 2 órakor nyílik meg a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban. Ekkor adják majd át a legszebb és legötletesebb alkotások készítőinek járó ajándékot is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…