2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Székely Szabadság Napja: közel 150 településen gyulladtak ki az égszínkék és arany mécsesek

A Székely Szabadság Napja: közel 150 településen gyulladtak ki az égszínkék és arany mécsesek

Idén országszerte csaknem másfél száz településen egyszerre emlékeztek a Jobbik Ifjúsági Tagozat (IT) tagjai a székely zászlót arany és égszínkék mécsesekből kirakva, ezáltal is jelezve elkötelezettségüket a székely önrendelkezés iránt. A mai és a tegnapi napon a tagozataink a Jobbik-szervezetekkel közösen valósították meg a Székely Szabadság Napjára időzített flashmobokat, amelyről elmondható, hogy hasonló nagyságrendű akcióra egyetlen más ifjúsági szervezet sem képes.

1854. március 10-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten a Székely Vértanúkat: Bágyi Török János kollégiumi tanár, Martonosi Gálfi Mihály ügyvéd és Nagyváradi Horváth Károly földbirtokos a Makk-féle összeesküvés részeseiként kívánták az elbukott magyar forradalom és szabadságharc lángját újra fellobbantani és az önrendelkezésüket kiharcolni. Március 10. így méltán vált a Székely Szabadság Napjává, melyhez az IT évről évre csatlakozik.

A külhoni magyarság ügye elsődleges az Ifjúsági Tagozat tagjainak számára. „Minden magyar felelős minden magyarért!” – mondja Szabó Dezső. Ezen gondolat keretein belül szervezünk minden évben több karitatív akciót a határainkon túlra, ezért szerveztük a mostani országos akciót, és ezért vettünk részt a marosvásárhelyi megmozduláson is. A Jobbik Ifjúsági Tagozatra mindig és minden körülmények között számíthat a Kárpát-medencei magyarság. Ahogy eddig, úgy a későbbiekben is mindenben a segítségükre leszünk, legyen szó az autonómiatörekvések támogatásáról vagy más nemzeti ügyek felkarolásáról.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…