2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Titkos, mire költik a közpénzt a miskolci képviselők?

Ezt a kérdést tette fel csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, miután hiába szerette volna megtudni, mire költötték az adófizetők pénzét a miskolci képviselők, Kriza Ákos jegyzője megtagadta az adatok kiadását.

A jobbikos politikus közölte, ő maga nyilvánosságra hozta a saját képviselői költését, hiszen a választóknak joguk van tudni, hogyan hasznosultak a befizetett adóforintok. Azzal ugyanakkor, hogy Miskolc jegyzője szerint nem lehet megismerni a többi képviselő költését, Pakusza szerint alapvetően sérül az átláthatóság, ami felveti a kérdést: ha a miskolciak választott képviselője sem tudhatja meg, hogy a közpénzeket melyik képviselő mire költötte, akkor vajon ki tudhatja?

„Ráadásul, ha a képviselő sem ismerheti meg ezeket az adatokat, hogyan lehet az, hogy a Miskolci Napló tavaly októberben nyilvánosságra hozta, mire költöttem a képviselői alapomat?” – tette fel a jogos kérdést Pakusza Zoltán. „Egyes képviselők költéseit nyilvánosságra hozhatja a közmédia is, másokét még a képviselők sem ismerhetik meg?” – tette hozzá a jobbikos politikus, aki szerint ebből is látszik, hogy a Fidesz esetében az átláthatóság nem más mint szemfényvesztés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek