2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Fejsze repült a mentős felé

Fejsze repült a mentős felé

Fejsze repült a mentős feléEgy izsófalvai férfi közeli hozzátartozóját egészségügyi problémái miatt kórházba akarták szállítani, ezzel azonban ő nem értett egyet és fejszét ragadott.

/illusztráció/

Még február 15-én történt, hogy a mentőszolgálat munkatársai egy izsófalvai idős nőt egészségügyi problémái miatt kórházba akartak szállítani. Ezzel azonban nem értett egyet a beteg közeli hozzátartozója. A 28 éves férfi nem tetszését azzal fejezte ki, hogy felkapott egy szekercét és a 42 éves mentős felé dobta. A veszett fejsze a szolgálatot teljesítő egészségügyi alkalmazott lába mellett csapódott a földbe.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 28 éves izsófalvai férfival szemben.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek