2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A tűzoltókkal közösen tettük jégre

Egy férfi Mezőkövesd utcáján fényes nappal rabolt ki egy idős bácsit. A szép korú úr táskáját a benne lévő értékekkel együtt a rabló megszerezte, de nem sokáig örülhetett a frissen szerzett zsákmánynak, mivel a helyi tűzoltóság ablakából a bűncselekményt látva a rendőrséget riasztották és az elkövető nyomába eredtek.

Az elmúlt pénteken a Mezőkövesdi Önkormányzati Tűzoltóság ablaka előtt a déli órákban raboltak ki egy 84 éves bácsit. Az elkövető erőszakkal elvette a sértett táskáját, majd kereket oldott. Pechére látták ezt a készenlétes tűzoltók, akik amellett, hogy a bűncselekmény észlelését rövid úton jelezték a rendőrségre azon nyomban az elkövető után eredtek.

A gyors reakció eredményeként a tettest két szolgálatban lévő tűzoltó megkísérelte elfogni. Az elkövető elfogására végül a kiérkező rendőrökkel közösen a mezőkövesdi főterén került sor több perces üldözést követően.

Az elfogáskor az elkövető kabátja zsebében feltalálásra és lefoglalásra került a sértett irattartója, a benne lévő iratokkal egyetemben. A sértett pénztárcáját az elkövető a menekülés során eldobta, amely csak az elfogást követően percekkel később került feltalálásra, a benne lévő pénzzel együtt.

A bűncselekmény elkövetése során az idős sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövető után eredve a helyi patakmederben testi épségük veszélyeztetésével végrehajtott üldözés közben az egyik rendőrjárőr és az egyik tűzoltó 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B.J. 30 éves helyi lakost rablás megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban bűnügyi őrizetbe vette. A nyomozóhatóság előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Mezőkövesd Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek