2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Határozati javaslatot nyújtott be a Jobbik a pedagógusi munkát közvetlenül segítő dolgozók béremelésének érdekében

Határozati javaslatot nyújtott be a Jobbik a pedagógusi munkát közvetlenül segítő dolgozók béremelésének érdekében

A Jobbik igazságtalannak és inkorrektnek tartja, hogy a tanárok és óvónők bérrendezéséből kimaradtak a pedagógusi végzettséggel nem rendelkező, ugyanakkor a mindennapi pedagógusi munkát közvetlenül segítő dolgozók.
A fiatal generációk oktatását és nevelését segítő pedagógusi asszisztensek, dajkák, technikai és fizikai alkalmazottak, titkárok közalkalmazotti besorolásba tartoznak, ugyanakkor mivel nincs pedagógusi szakképzettségük, és hivatalosan nem pedagógusi munkakörben dolgoznak, nem tartoznak a pedagógusi bértábla hatálya alá sem, így a fizetésük sem emelkedett. A helyzetet súlyosbítja, hogy ezek a dolgozók az elmúlt közel egy évtizedben szinte semmilyen bérkiegészítést vagy béren kívüli juttatást nem kaptak.

Úgy véljük, hogy ez egy olyan igazságtalan helyzet, ami feszültségeket kelt az intézményekben, hiszen a munkavállalók egyik része kapott bérfejlesztést, másik részük pedig nem. A helyzet rendezése érdekében Jobbik országgyűlési képviselői egy határozati javaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy 2017. szeptember 1-jéig 30 százalékkal emeljék a pedagógusi végzettség nélküli pedagógusi körben dolgozók bérezését, így segítve a közel 20 ezer érintett megélhetését.

Fülöp Erik, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek