2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

2017 a bérharc éve lesz Miskolcon

Fejlődés helyett alacsony bérek, feketekassza-botrány és rabkórház borzolta a kedélyeket az elmúlt évben Miskolcon, így látja a Jobbik. Jakab Péter szerint 2016 a vegetálás éve volt, 2017 a bérharc éve lesz.
A Jobbik miskolci frakcióvezetője évértékelő sajtótájékoztatóján emlékeztetett: egy évvel ezelőtt tömegközlekedési sztrájk jelezte, nem várhat tovább a bérrendezés kérdése Miskolcon. A Jobbik kétszer is a város közgyűlése elé terjesztette javaslatát, amely a miskolci béreket legalább a nyugat-magyarországi szintre zárkóztatta volna fel, ezt azonban a Fidesz leszavazta, helyette építményadót vetett ki az elvándorolt miskolciakra, amit Jakab Péter az év szégyenének nevezett.

Szerinte a város egészségügyi ellátását a Fidesz rabkórházzal pecsételte volna meg, ami még több orvost vont volna el a helyi betegellátástól. Ezt végül a Jobbik és a miskolciak összefogása megakadályozta, ez volt Jakab szerint az év legnagyobb ellenzéki sikere.

Az év botránya címet a feketekassza-ügy érdemelte ki, melynek során választási csalás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt indult eljárás Miskolcon. Az, hogy egyáltalán felmerült a gyanúja annak, hogy a Fidesz nem tiszta eszközökkel nyert 2014-ben, előre jelzi, mire kell készülni 2018-ban, mondta a jobbikos képviselő.

Közölte azt is, 2017 a bérharc éve lesz: Miskolc jövője azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e a béreket legalább a nyugat-magyarországi szintre felzárkóztatni. 2016-ban kiderült, hogy a bérfelzárkóztatás legfőbb akadálya maga a korrupt kormánypárt, legerősebb ellenzéki erőként ezért annak leváltására készülnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek