2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Több mint 100 milliós kárt okozhatott a BKV-nak a feljelentett 10 cég
Több mint 100 milliós kárt okozhatott a BKV-nak a feljelentett 10 cég

Több mint 100 milliós kárt okozhatott a BKV-nak a feljelentett 10 cég

Több mint 100 milliós kárt okozhatott a BKV-nak a feljelentett 10 cégTöbb, mint 100 millió forint kárt okozhattak a BKV-nak azok a szerződések, amelyek miatt Kocsis István pénteken feljelentést tett a rendőrségen – olvasható az MTI birtokába pénteken került belső jelentés anyagában. A szerződések összértéke mintegy 106 millió forint, de egyes esetekben a belső jelentésből nem derül ki, hogy a szerződés szerinti összeget a megrendelőnek átutalták volna. A BKV-nál folyó belső vizsgálat alapján újabb 10 cég 14 szerződésével kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja – közölte a közlekedési cég korábban.

A február 11-én kelt dokumentum szerint a tíz cég – az Európa Szolgáltató Kht., a Honeymood Filmgyártó Kft, a Me-ko Resti Kft, a Lax&Lex Kft, a Suvet Research Piac Média és Társadalomkutató Kft, a Max&Future Kft, a Média a Jövőért! Alapítvány, a Piatnik Budapest Kft, az SM System Kft és a Well Reklámügynökség – olyan megbízást kapott a BKV-tól, amelyeknél teljesítési dokumentáció nem készült és a BKV számára több esetben gazdaságilag előnytelen volt.

A szerződések nagyobb részét az előzetes letartóztatásba helyezett Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezető, illetve a házi őrizetben lévő Regőczi Miklós volt kommunikációs vezérigazgató-helyettes kötötte, de egyes esetekben Antal Attila volt vezérigazgató, vagy a marketing főosztály vezetőjének aláírása szerepelt a dokumentumokon. A legtöbb esetben a kifizetések mellé nem csatoltak teljesítésigazolást és felmerült a hűtlen kezelés gyanúja is.

A belső ellenőrzés az összefoglalójában azt javasolta, hogy a BKV tegyen jogi lépéseket a kifizetett összegek visszaperelhetősége érdekében, illetve tegyen feljelentést ismeretlen tettesek ellen a rendőrségen.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek