2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hadszíntérjelentések – kötetbemutató

Aich Péter Miskolcon élő pozsonyi író Hadszíntérjelentések című kötetének bemutatója 2017. január 12-én, csütörtökön délután fél 5-kor kezdődik a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Görgey A. u. 11.). A könyvből részleteket olvas fel Balázs István előadóművész.

Aich Péter irodalmi munkásságát költőként kezdte. Első versei 1970-ben az Egyszemű éjszaka című antológiában jelentek meg, majd hosszú szünet után 1998-ban látott napvilágot az elbeszéléseit tartalmazó X. Kálmán viszontagságai című kötete, aztán jöttek sorban az újabb könyvek: az Első és utolsó, a Szerelmek, A harmadik, a Torony… Prózai műveire is jellemző a költői látásmód és a munkásságát átható filozófiai megközelítés. Szépirodalmi művei mellett rendszeresen jelennek meg közéleti témájú jegyzetei, publicisztikái az első szlovákiai magyar hírportál, a felvidek.ma oldalain is.
Aich Péter legújabb kötete, a Hadszíntérjelentések a szlovákiai székhelyű Art-Danubius Polgári Társulás kiadásában, a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala támogatásával jelent meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…