2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Elsőre rögtön abszolút győzelem az R5-össel

Elsőre rögtön abszolút győzelem az R5-össel

Overdose Racing Team – Penta Szilveszter Rallye 2016, 2016. december 27-29.
Vincze Ferenc – Kuti Péter, Skoda Fabia R5

Tesztnek indult, de győzelemmel ért véget a 2016-os Szilveszter Rallye Vincze Ferenc részére. A pilóta az óévbúcsúztatóra lecserélte Mitsubishijét egy R5-ös Skoda Fabiara, hogy minél jobban megismerkedhessen az új technikával. Az első „randi” olyan jól sikerült, hogy Vinczéék a több mint 200 párost számláló mezőny fölé kerekedtek, és 2014 után újra győztek a Hungaroringen. A navigátor, Kuti Péter pedig egy életre szóló élménnyel zárhatta le rallys pályafutását.

Vincze Ferenc: Őszintén be kell vallanom, elsőre azért nehéz volt menni ezzel az autóval. Nem is a kocsi terelgetés okozott „gondot”, inkább az, hogy felvegyük a versenyt a többiekkel. Minden körben más abroncsokat próbálgattunk, és igyekeztem azt is kitapasztalni, mennyire lehet más féktávokat alkalmazni egy ilyen autóval. A keddi teszten ezt egy kicsit el is mértem, rövidre sikerült a féktáv, éreztem, hogy már nem tudok vele bemenni a lassítóba. A nagyobb kár elkerülése érdekében inkább telibe találtam a lassító egyik elemét, így csak a motorháztető és a lökhárító sérült meg egy kicsit.
Teljes mértékben tesztjelleggel vágtunk neki a Szilveszter Rallyenak, de egy egyszerű tréningnél jóval eredményesebbre sikerült. Az, hogy nyerni tudtunk az óévbúcsúztatón, bíztató jel számunkra a jövő évi, R5-ös projektünkhöz. Rengeteg tapasztalatot, gyakorlatot, és nem utolsó sorban élményt is szereztünk, ami tovább erősítette bennünk azt a törekvésünket, hogy jövőre ilyen technikával nevezhessünk be a magyar bajnokságra. Legszívesebben más autóba nem is ülnék már vissza… Óriási élmény egy ilyen kocsit vezetni, minden perce öröm. És azt hiszem, Peti rallys karrierjének végére is felkerült az i-re a pont, hogy egy R5-ös autóban navigálhatott, győztünk az utolsó versenyén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…