2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
A Minisztérium a kórboncnok?

A Minisztérium a kórboncnok?

A Minisztérium a kórboncnok?A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöksége az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

„2010. február 11.-e a Betegek Világnapja. A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület – több más szervezet támogatásával, pl. a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosok Szövetsége – a betegek, a betegellátás, és a betegellátók gondjaira mutatott rá a 2010. február 5-ei felhívásában. A jó szándékú kezdeményezéshez nagyon sok egészségügyi intézmény csatlakozott.

2010. február 9-én az Egészségügyi Minisztérium Sajtóirodája közleményt adott ki. A közleményben személyeskedéssel válaszolt a felhívásra.

Ami közleményük „valós tényeit” illeti, idézzük a régi mondást: „ a belgyógyász mindent tud, de semmit nem csinál, a sebész semmit nem tud, de mindent csinál, a kórboncnok mindent tud és mindent csinál, csak már későn”. A minisztériumi közleményből az derül ki, hogy a Minisztériumra a kórboncnok szerepe illik.

Felkérjük az Egészségügyi Minisztériumot, hogy a Betegek Világnapján ne az egészségügy ellen, hanem az egészségügyért harcoljon, ennek jeleként helyezze ki épületén a zöld zászlót.”

A minisztérium álláspontja:

„MSZP: Csiba Gábor kórházigazgató megsértette a tavalyi megállapodást

Kökény Mihály szerint Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke, kórházigazgató, megsértette a kormány és a kórházi szervezetek között kötött tavaly őszi megállapodást azzal, hogy csütörtökre zöld zászlós felhívást kezdeményezett. A szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a tavalyi megállapodás értelmében – amelyet a Csiba vezetette szövetség is aláírt – csak akkor folytatják az akkor elkezdett figyelemfelhívó akciókat, ha a kormány nem teljesíti az egyezségben foglaltakat. Mivel a kabinet maradéktalanul végrehajtotta a dokumentumban rögzítetteket, a csütörtökre hirdetett zöld zászlós felhívás nem más, mint politikai hangulatkeltés – értékelte Kökény.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…