2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csöbör Katalin – Adócsökkentés a béremelésért!

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az Adócsökkentés a béremelésért címmel tartott sajtótájékoztatót péntek reggel Miskolcon.

2010. óta, nagyon nehéz nemzetközi gazdasági helyzetben, sikerült a csőd széléről visszahozni az országot, ezt nem lehet elégszer elmondani – kezdte tájékoztatóját a képviselő.
„Visszafizettük a Bajnai-Gyurcsány éra idején fölvett irdatlan államadósságot, ami önmagában is nagy-nagy fegyvertény, elég, ha a görög, a portugál és az olasz vagy éppen a spanyol kormányok gazdasági botladozásaira gondolunk.   
És úgy fizettük vissza, hogy a magyar kormány eközben a rendkívül takarékos gazdálkodásával elérte, hogy az államháztartás ebben az évben szinte alig lesz deficites.
Ezt az egyedül álló eredményt azzal sikerült elérni, hogy a gazdaságot dinamizáltuk, a vállalkozások egyre több munkahelyet teremtenek, és ezért egyre több adó folyik be az államkasszába.”
A dinamizált gazdaság által befizetett adók újabb adócsökkentéseket tesznek lehetővé és ezáltal jövőre még inkább fog növekedni a gazdaság.
Ezt hívják a szakértők pozitív, felfelé törő gazdasági spirálnak, amely minden kormány álma, és amellyel ellentétben a szocialista-liberális kormányok a negatív növekedési spirált valósították meg, amely elvezetett a csődig és a 20 milliárd eurós IMF kölcsön felvételéig.
Az alábbi részletezéssel folytatta Csöbör Katalin:
A béremelésekről. A minimálbér 2017-ben 15 százalékkal emelkedik, 127.500 Ft-ra.
A szakmunkás minimálbér is emelkedik 25 %-al, 161 000 Ft-ra.
A béremelések 2018-ban folytatódnak, a minimálbér újabb 8%-al 138 ezer Ft-ra emelkedik.
A szakmunkás minimálbér pedig 12%-al 180 500 Ft-ra emelkedik.
A szocialista kormányok nem csak giga adósságot hoztak össze, hanem segélyekből élő társadalmat is, és a minimálbért alig emelték.
Bátran lehet kritizálni a kormányt, hiszen sajtószabadság van, de az azért elvitathatatlan, hogy a munkanélküliség 12 %-ról 4.7 %-ra csökkent az Orbán kormányok alatt.  
Ez az érték a legalacsonyabb 1991 óta és tegyük mellé az EU átlagát, ami 8%.

A most említett béremeléseket a vállalkozások adócsökkentései teszik lehetővé.
Januártól egységesen, minden vállalkozásra 9 % lesz a társasági adó, ez az EU-
ban a legalacsonyabb.
Magyarország ezzel az egyik legvonzóbb befektetetési országgá válik.
– A kisvállalkozói adókedvezmény a duplájára nő; a KATÁ-t – az eddigi félmillió helyett – havi 1 millió forintos bevételig választhatják a vállalkozások.
– A KIVA értékhatár használhatóságának megemelésével (1 milliárdos
mérlegfőösszegig) a kormány a gyorsan növekedő középvállalatokat támogatja.
– A munkáltatói járulékok jövőre 5 százalékponttal, majd 2018-ban további 2
százalékkal csökkennek.
Az intézkedések láttán a nemzetközi gazdaságkutató intézetek a jövő évben akár 4 százalékos magyar növekedést is elképzelhetőnek tartanak.

És ez volt a cél, mármint a gazdaság további dinamizálása – zárta tájékoztatóját a képviselő asszony.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek