2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Járműmérnöki és Járműipari Konferencia az Egyetemen

A döntően hazai résztvevők számára rendezett konferencia célja, hogy összekapcsolja az egyetemi oktatókat, kutatókat és hallgatókat, valamint az ipari szakembereket, kutatókat, fejlesztőket és gyártókat, mind a járműmérnöki oktatás, mind a kutatás és gyártás területén. A konferencia platform kíván lenni a tapasztalatok megosztására, az ipar és a tudomány, az ipar és az oktatás együttműködésére.
A konferencia célja e széles szakterület elméleti és gyakorlati szakembereinek találkozási és információátadási, kapcsolatteremtési lehetőség biztosítása, az elért szakmai eredmények bemutatása, a jövőbeni fejlődési tendenciák megismertetése.
A konferencia megrendezésének a következők adnak aktualitást:
 A járműgyártás gyorsan fejlődő terület, az új technológiák elterjedésének színtere.
 A duális képzés az adott szakterületen az elméleti és a gyakorlati képzés szorosabb összekapcsolását igényli és teszi lehetővé.
 A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki- és Informatikai Karán 2016. szeptemberében indult a járműmérnöki alapképzés 37 fővel, amiből 7 fő duális képzésen vesz részt.

Az elfogadott, angol nyelven írt tudományos cikkek a konferencia-kiadványban jelennek meg a Lecture Notes in Mechanical Engineering folyóiratban.
A magyar nyelven írt cikkek a GÉP folyóiratban jelennek meg
A konferenciára, amelyen várhatóan 58 előadás hangzik el, főként magyar résztvevők jelentkeztek, de vannak külföldi résztvevők is, akik nemzetközi vállalatokat képviselnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek