2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Adományokat gyűjt a szegényeknek az MSZP

Miskolcon is, mint már évek óta Karácsony környékén minden alkalommal. Ruhákat, élelmiszert, játékokat várnak.

Idén is gyűjt a legrászorultabbaknak tartós élelmiszert, ruhákat, gyermekjátékokat Miskolcon az MSZP. A gyűjtést már megkezdték, december 8-ig várják a felajánlásokat a Corvin u. 9. szám alatti politikai centrumukban, illetve, a korábbiakhoz képest új helyszínen is, a diósgyőri képviselői irodában (Árpád út 43.). Ételosztás is lesz Karácsony előtt, ennek pontos időpontjáról a későbbiekben tájékoztatnak, – írja az eszon.hu.

Minderről dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője és dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője beszélt kedden.

„Orbán Viktor azt mondta: ne a szavait, a tetteit figyeljék. Azt figyeljük. Miközben azt állította, hogy senkit sem hagynak az út szélén, aközben emberek millióiról mondtak le, vagy rúgták őket egyenesen az árokba. A legszegényebbeket, a közmunkásokat, az alacsony keresetűeket” – jelentette ki Simon. Hangoztatta, hogy a Fidesz-kormány tönkre tette a frankhiteleseket is azzal, hogy a frankhoz képest gyengítette a forintot: a 2010-es 180 forintos árfolyamból 2014-re 256 forintos árfolyam lett, s így forintosították a hiteleket. Ellopták az emberek 3000 milliárd forintos nyugdíj-megtakarítását, brókereik pedig a kispénzű emberek kisbefektetéseit. Ma több mint 4 millióan élnek a létminimum alatt, de erre csak az a kormányzati válasz, hogy a KSH ma már nem publikálja a létminimum-adatokat.

A szocialista frakcióvezető hangsúlyozta: az MSZP ellenzéki pártként maximum csak követelni tud, a döntéseket minden esetben a Fidesz hozza. Éppen ezért örülnek annak, hogy végre beérni látszik az évek óta tartó fizetésemelési kampányuk, hiszen ma már a Fidesz is megértette, a mesterségesen alacsonyan tartott magyarországi bérszínvonal elűzi az embereket az országból.

Varga arra mutatott rá, hogy az OECD lesújtó adatai szerint Magyarországon ma 228 ezer 15-29 év közötti fiatal van, akik semmilyen ellátási rendszerben nincsenek benne. Ők tehát nem járnak iskolába, semmilyen ellátást nem kapnak, éppen ezért a Központi Statisztikai Hivatal munkanélküliségről szóló adataiban sem jelennek meg. A dolgozói szegénység csaknem a kétszerese a hat évvel ezelőttinek, ezen belül a diplomásoknál kétszeres, az alacsony iskolai végzettségűeknél 35 százalékkal nagyobb a szegények aránya, mint 2010-ben.

Éppen ezért folytat az MSZP Karácsony környékén karitatív tevékenységet évek óta, különösen Miskolcon és a hátrányos helyzetű térségekben, hiszen régiónkban van a legnagyobb szükség a segítségre.

Idén is elsősorban tartós élelmiszert, téli ruhákat, takarót, gyermekjátékokat várnak az adományozóktól Miskolcon. A gyűjtést már megkezdték, december 8-ig várják a felajánlásokat a Corvin u. 9. szám alatti politikai centrumukban, illetve új helyszínen a diósgyőri képviselői irodában (Árpád út 43.) is. Ételosztás is lesz Karácsony előtt, ennek pontos időpontjáról a későbbiekben tájékoztatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek