2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Félidő!

Bár még két hét hátra van a 2016-os Movember kampányból, mégis az eddigi legpörgősebb bajszosodásunk az idei. Gyümölcsöző együttműködések, hírünket vivő nagykövetek, lelkes bajuszbetyárok és sok-sok program. Az erő és a bajusz velünk van! Elkészítettük a Movember első kérdőívét is!
Az elmúlt hetekben számos programot szerveztünk a bajuszhullató bulitól a futáson át a PSA szűrésekig és mindezt már nemcsak Budapesten, hanem országos szinten tettük!  A legnagyobb férfiegészség kampány második félideje is hasonló lelkesedéssel és aktivitással telik – köszönhetjük mindezt a sajtó aktív támogatásának, bajuszt növesztő férfi nagyköveteinknek és az őket támogató nagykövet hölgyeinknek, valamint céges szponzorainknak is.

Nagy büszkeségünk, hogy a Szentkirályi Ásványvíz fél literes üvegeinek címkéje hirdeti a Movembert. Az akció során minden 0.5 literes Szentkirályi ásványvizes palackra felkerült a mozgalom jelképévé vált bajusz, valamint a mentsmanust.hu oldalon is olvasható (http://www.mentsmanust.hu/szentkiralyi) felhívás. A gyűjtés célja, hogy a Semmelweis Egyetem Antal Géza Alapítványa megvásárolhasson egy körülbelül 10 millió forint értékű, MR-fúziós, UH-vezérelt prosztatabiopsziás készüléket.

Prosztatakommandót országszerte!

A Centrum-Lab Kft. és a Semmelweis Urológiai Klinika mellett új, kiemelkedően fontos szakmai partnerséget alakítottunk ki a Magyar  Vöröskereszttel annak érdekében, hogy ingyenes PSA-szűréshez juttathassunk minél több, elsősorban 40 év feletti férfit. (A PSA /Prosztata Specifikus Antigén/ egy olyan fehérje, mely kizárólag a prosztatában termelődik. A vérből történő PSA-szint meghatározása segítséget nyújthat a prosztatarák diagnózisának megállapításához.)
Novemberben csatlakozunk két véradás helyszínéhez, ahol PSA-tesztet végzünk.  November 24-én a Vöröskereszt budapesti székházában, 30-án az Europeum Bevásárlóközpontban várjuk az érdeklődőket.

Célunk, hogy adományokat gyűjtsünk az egyesületünk számára, amelyekből a következő év során még több PSA szűrést tudunk ingyenesen, országos szinten végezni. http://www.mentsmanust.hu/programok/#prosztata-kommando

Akkor megy, ha viszik?

Mit gondol vajon a férfi az egészséges életvitelről? És a nők a férfiak életviteléről? Erre a kérdésre keressük a választ első, online felmérésünkben. Az eredményt már alig várjuk és természetesen a hónap végén közöljük! A kérdőívet a Movember Hungary weboldalán keresztül, valamint az alábbi linken lehet elérni:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXiJC6b6k_Ct-BLXd68eEbrGZK_CJnAVIiayrxrJJ3Xvwyfg/viewform .
Mindenkinek köszönjük a terjesztését és kitöltését!

A Movember Hungary Facebook oldalának látogatottsága folyamatosan növekszik, már több mit 7300 követőt számlál. Itt adunk hírt az ország egyéb helyszínein kampányoló csapatainkról is!

Színes programmal járulnak hozzá az adománygyűjtéshez Eger, Székesfehérvár, és Debrecen Bajuszhuszárai is.   

Hatalmas lelkesedéssel és arcszőrzetükkel dacolva viszik a kampány hírét ismert nagyköveteink, akik értünk futnak, koncerteket adnak, sportolnak, cikkeket írnak, interjúkat készítenek és adnak, valamint megragadnak minden alkalmat, hogy beszéljenek a férfiegészség fontosságáról. Nagyon köszönjük nekik!

Nagyköveteink 2016-ban

●    Tóth Tamás – aranyérmes paralimpikon
●    Imre Géza – olimpikon
●    Budapest Wolves csapata
●    Az  A-HÍD OSC – Újbuda  Vízilabda csapata
●    Harsányi Levente – műsorvezető
●    Orosz Barbara- színésznő
●    Scherer Péter – színész
●    Sipos F. Tamás – énekes
●    Czutor Zoltán – Belmondo zenekar, zenész
●    Bodnár Zsolt – Desperado zenekar, Debrecen Movember kiemelt képviselője
●    Kökény Attila – zenész
●    Soma Mamagésa – énekes, előadó,
●    Gosztonyi Zsolt – szerkesztő-riporter, RTL Klub
●    Bus István – újságíró, a Playboy főszerkesztője
●    Bányász Árpád – újságíró, Sporttime, Sláger Rádió
●    Sport TV műsorvezetői:  Kaplár F. József, Petur András, Ágai Kis András, Matuz Krisztián

Támogatóink 2016-ban

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának dolgozói idén is támogatják a Movember hazai mozgalmát. Szintén második éve támogatja a Movembert a Jameson, idén a budapesti záróbuli névadója és hivatalos italszponzora lesz. Az igenyesferfi.hu portállal kiemelt támogatói megállapodást kötöttünk. Nekik köszönhetően számos cikk jelenik meg a kampány kapcsán a facebook oldalunkon itt: https://www.facebook.com/MovemberHungary, valamint megújult a Movember Hungary hivatalos weboldala is, a http://www.mentsmanust.hu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek