2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Három szükséges lépés a magyar versenyképesség és a családok jóléte érdekében

Hat év után a kormányzat végre elszánta magát némi kozmetikai jellegű járulékcsökkentésre, ám a Jobbik szerint egy, a nemzetgazdaságban is érzékelhető könnyítésre lenne szükség. Úgy véljük, első lépésként egy legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre, hiszen drasztikus és átfogó béremelésre lenne szükség Magyarországon.
Ezzel szemben ez a lépcsőzetes és kozmetikai jellegű fideszes elképzelés akkor ér valamit, ha mérhető gazdasági teljesítmény van mögötte, amihez másodsorban adócsökkentésre is szükség lenne. Ezért azt javasoljuk, hogy a minimálbért sújtó adóterheket csökkentsék vagy töröljék el, mert enélkül értelmetlen a kormány lépése.

Harmadsorban egy termelést támogató adórendszer kimunkálása mellett az Európai Unióban rekord magasnak számító, 27 százalékos áfa érdemi csökkentését javasoljuk. Ennek első lépéseként nem csupán néhány, hanem valamennyi alapvető élelmiszer és a gyermekneveléshez szükséges termékek áfatartalmát kell 5 százalékra csökkenteni, melyre a kedvezően alakuló költségvetési mozgástér lehetőséget is biztosítana.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek