2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Költői nagyság volt, megérdemelte volna a Nobel-díjat!”

„Költői nagyság volt, megérdemelte volna a Nobel-díjat!”

Leonard Cohenre emlékeznek a miskolci Művészetek Házában
Müller Péter Sziámi saját halottjának tekinti a minap elhunyt Leonard Cohent, és időszerűnek érezte volna számára az idei irodalmi Nobel-díjat. November 25-én a Hallelujah című dal legendás szerzőjére emlékeznek a miskolci Művészetek Házában is. Müller Péter Sziámi és barátai ezúttal magyarul adják elő Cohen dalait, ami egyúttal tisztelgés is lesz a kanadai származású költő, dalszerző és énekes előtt.  

„Cohen kapcsán ugyanannyi részvétnyilvánítást kaptam, mintha közeli hozzátartozóm lett volna”- Müller Péter Sziámi egy Nobel-díjra érdemes költőnek nevezte a minap elhunyt kanadai művészt. A legutóbbi kongresszusi koncerten már felmerült annak gondolata, hogy időszerűbb lett volna, ha az irodalmi Nobel-díjat Cohen kapja meg, hiszen legutóbbi lemezén, a You Want it Darker-en a zenész tulajdonképpen elköszönt a világtól és múzsájától- emlékezett vissza Müller Péter a halálhír kapcsán.

A miskolci Művészetek Házában november 25-én magyarul hallgathatják meg a mester legismertebb dalait Müller Péter Sziámi és barátai előadásában. Este hét órától Görbe Nóra, Jávori Ferenc Fegya és Kováts Kriszta tolmácsolásában csendülnek föl az olykor melankolikus, különleges hangulatot idéző szerzemények, ami a szomorú hír kapcsán egyúttal tisztelgés is lesz a legendás művész előtt.

A nagyközönség elsősorban a Hallelujah, valamint a Dance me to the end of love című slágereiről ismeri Leonard Cohent, aki viszont íróként is egyedülállót alkotott. Leonard Cohen pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott, a kanadai zenész szakma Juno-díját, Grammy-díjat az életművéért, és Glenn Gould-díjat is. Összesen 14 stúdióalbumot készített, a legutolsó, a You Want It Darker három hete jelent meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek