2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • 10. KSZR műhelynapok – országos tanácskozás Miskolcon

10. KSZR műhelynapok – országos tanácskozás Miskolcon

November 16–17-én Miskolc ad otthont a KSZR Műhelynapok 3 éves sorozatát lezáró, a tanulságokat összegző országos találkozónak, a 10. KSZR Műhelynapoknak.
Bízom benne, be tudtok számolni kétnapos, országos rendezvényünkről – hiszen azon a szakma rangos képviselő beszélnek, olyan kérdésekről, amelyek lényegében mindenkit érintenek.

Hogy miről is van szó pontosan, azt meg is nézhetitek a 2. napon meglátogatandó dél-borsodi könyvtárakban: Tibolddarócon, Bogácson és Cserépfaluban.

Engedjetek meg néhány szót előzetesen, a tartalomról! A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerrel (KSZR) kapcsolatos hírekkel számos alkalommal kerestelek már titeket az elmúlt időszakban. Elsősorban megújult kiskönyvtárak avatóiról szólnak a hírek. A KSZR azonban ennél is több, országszerte több mint kétmillió embernek biztosít az információk mellett programokat, közösségi teret, elvi és gyakorlati segítséget az ügyek intézésében, internetezési lehetőséget olyan településeken is, ahol nem jellemző az otthoni számítógép. A vidék kulturális esélyegyenlőségének egyik alapköve a kistelepülési könyvtári szolgáltatóhely.

A KSZR szakmai munkáját a megyei könyvtárak végzik – ahol csak lehet bevonva a városi könyvtárakat. Így a rendszerben a nagyobb települések is érintettek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek