2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A kötvénybizniszből se jut adósságkezelésre?

Az államkincstár által legutóbb közölt adatok szerint számos Borsod–Abaúj–Zemplén megyei intézmény rendelkezik több milliós, akár százmilliós tartozással az állami finanszírozás hiánya miatt: a megyei kórház közel egymilliárdos, a sátoraljaújhelyi kórház 135 milliós, a megyei gyermekvédelmi szakszolgálat 379 milliós tartozást halmozott fel eddig, de kijut az adósságból a katasztrófavédelemnek, a megyei rendőr-főkapitányságnak, de még a kormányhivatalnak is. Mindez nemcsak az intézmények napi szintű működését de a pénzükre váró beszállítók puszta létét is fenyegeti.

Látható megyénkben is, hogy amíg a kockázatos kötvénybizniszből a Fidesz-haverok jól élnek, addig a megyei intézmények úsznak az adósságban, ami veszélyezteti a feladatellátás biztonságát.

A Jobbik választ vár a kormánytól: miért fontosabbak a haverok, mint a kórházak, a katasztrófavédelem, vagy épp a rendőrség feladatainak finanszírozása? A nemzeti néppárt felszólítja a Fideszt, a korrupciós csatornák megszüntetésével egyidejűleg kezdje meg a megye közintézményeinek konszolidálását az itt élők biztonsága érdekében.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek