2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Magyar Tudomány Ünnepe a MAB székházban

Ma kezdődött a térség egyik legnagyobb tudományos eseménye az MTA által szervezett tudomány ünnepe eseménysorozata, amely november 30-ig tart.

Az MTA Miskolci Területi Bizottságának Erzsébet téri székházában zajló,  14 órakor kezdődő eseményen  átadták  az MTA Miskolci Területi Bizottságának elismeréseit  és ekkor mondta el helyi székfoglalóját Kecskeméti Gábor a Miskolci Egyetem professzora , új akadémiai tag.

 Roósz András
professzor, a MAB elnöke  a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy a novemberi programsorozat sok előadással, eseménnyel tarkított Miskolcon, Egerben, Gyöngyösön és Szécsényben. Kiemelte azt a november 22-i konferenciát, amelynek a címe „A víz az emberiség bölcsője és éltetője”, és ahol számba veszik mindazokat a hatásokat és problémákat, amelyek a vízzel kapcsolatosak.

Hallhattunk az Akadémiai Estékről amely szintén várja Heves és Borsod Megyében az érdeklődőket. Berkő Péter olyan tudományt népszerűsítő előadássorozatról beszélt, amelyet a helyi televízió két hetente 1/2 órában közvetít, és amelyet a későbbiekben is szeretnének folytatni.

A mai ünnepélyes ülésen  bemutatkoztak Kecskeméti Gábor és Kaptay György professzorok akik új akadémiai tagok lettek, és tudományos díjakat is adtak át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek