2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újvárosi juniorok az európai elitben

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior korcsoportos versenyzői közül a 2016-os eredmények összesítése alapján hárman is a legjobbak között zártak az európai ranglistán. Közülük ketten részesei annak a sikernek, mely szerint Magyarország nyerte a kontinens országok közötti pontversenyét.

Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) 2016-os junior korcsoportos egyéni ranglistáján három tiszaújvárosi színeket képviselő sportoló is rendkívül előkelő helyen végzett. A 158 versenyzőt számláló női rangsor 8. helyét a még ifjúsági korú Putnóczki Dorka foglalja el. A nemzetközi erőpróbákon kevesebbet versenyző klubtársak közül Jakab Ilka az 54., Mátyus Lili a 88., míg Szegedi Sára a 103. pozíciót foglalhatja el.
A 194 tagú fiú rangsorban Lehmann Bence a 10., míg utolsó éves  ifjúsági öccse, Csongor a 18. helyet érdemelte ki.
Még a fentieknél is nagyobb sikert jelent, hogy az országok közötti európai junior pontversenyt Magyarország nyerte meg a britek és az osztrákok előtt. A három-három legjobb  leány és fiú sportoló eredményeinek összesítése alapján kialakult végeredményhez tiszaújvárosi részről Putnóczki Dorka és Lehmann Bence járult hozzá, akik szinte természetes módon legjobbnak bizonyultak a hazai junior rangversenyben is.

Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől megtudtuk azt is, hogy jelen állás szerint 2017-ben az egyesületnek 10 válogatott sportolója lesz. A Csillag- és Héraklész-keret mellett a „Tokió 2020” elnevezésű kiemelt program támogatására számíthat majd az idén jubileumi 20. világkupán az egyesület legjobb eredményét elérve a 8. helyen célba érkező Dévay Márk, a junior Európa-bajnokságon 9.-ként zárt Lehmann Bence, és  ifjúsági Eb-n mix-váltó ezüstérmet és egyéni 4. helyet elérő Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek