2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolc támogassa a béremelésért indított küzdelmet!

A Jobbik törvénymódosítással kötelezné az állami vállalatokat arra, hogy ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért fizessék a kelet-magyarországi, mint a nyugat-dunántúli munkavállalóknak. A Fidesz szerint eddig sem volt jellemző a keleti-régiók hátrányos megkülönböztetése, így a Jobbik javaslatát az Országgyűlés szakbizottságában leszavazták.

A Jobbik szerint tendencia, hogy a munkavállalók ugyanazért a munkáért jóval kevesebb bért kapnak az ország szegényebb régióiban, mint a nyugati megyékben, a hátrányos megkülönböztetésben pedig az állam is élen jár. A nemzeti néppárt kötelezné az állami vállalatokat a bérek felzárkóztatására, ehhez ugyanis a szükséges forrás már most is rendelkezésre áll, csak a politikai döntés hiányzik, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik szóvivője közölte: a Fidesz lemondott a „keleti végekről” azzal, hogy leszavazták a Jobbik javaslatát, mondván, nem tendencia, hogy a nagy állami cégek kevesebbet fizetnének a kelet-magyarországi munkavállalóknak. Jakab Péter erre a legnagyobb állami foglalkoztatók egyikét, a Postát hozta ellenpéldaként, ahol az alacsonyabb átlagbérekre hivatkozva fizetnek kevesebbet egy miskolcinak, mint egy győrinek ugyanazért a munkáért.

Jakab közölte, nem adják fel, újra a parlament elé viszik a bérkérdést, ha kell egyesével fogják meggyőzni a Fidesz képviselőit. Emellett a párt arra kéri Miskolc kormánypárti vezetését, támogassa a béremelésért indított küzdelmet: a Jobbik a város soron következő közgyűlésén javasolni fogja, hogy Miskolc vegye nevére a Jobbik indítványát, és maga is kezdeményezze a bérrendezést, az ugyanis – ahogy a Jobbik szóvivője fogalmazott – nem pártkérdés, hanem létkérdés a térség számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek