2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Luca széke a Miskolc–Kassa autópálya is

Bár Orbán Viktor és Kriza Ákos 2015 áprilisában telekürtölte az országot a Miskolc–Kassa autópálya megépítésének hírével, a konkrét munkák eddig csupán egy másfél kilométeres határmenti szakaszt érintettek. Jellemző a csigatempóra, hogy másfél év kellett például Miskolc Építési Szabályzatának módosításához, s így is csak kapkodva, rendkívüli közgyűlés összehívásával tudták ezt végrehajtani. Ha ebben az ütemben zajlik majd a kivitelezés is, nemhogy a jelenlegi parlamenti ciklus, de még a következő végére sem készül el az autópálya.

Persze mindezt terhes beismerni. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője a parlamentben többször is firtatta, mi lesz a beruházással. Mindannyiszor azt válaszolták az illetékesek, Tasó László államtitkár és maga Orbán Viktor miniszterelnök is, hogy 2018 tavaszára elkészül az út. Sőt, idén februárban a kormányfő Miskolcon is megerősítette mindezt. Azt monda, ha nehezen is, de szerinte még mindig tartható a határidő. Azóta eltelt kilenc hónap, s még mindig csak papírügyi ügyintézés folyik.

Ígéretekben verhetetlen a Fidesz, ám ha azokat be kell váltaniuk, egyszeriben minden a Luca székévé válik. Titkolózás, halogatás, csigatempó.  

Így van ez a Miskolc–Kassa autópálya ügyében is.   

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek