2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vajon megismétlik győzelmüket az aggteleki diákok?

A 2015-2016-os tanévben elért győzelem bevonult a Aggteleki Általános Iskola történelmébe: a tavalyi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőjének első helyét szerezték meg az akkor még 1-2. osztályos tanulók. A nívós ajándékok és nagy összegű vásárlási utalványok mellett persze a dicsőség is az övék lett. Vajon készen állnak idén a címvédésre?
A tavalyi tanévben megrendezett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő fő témája a személyi kölcsön volt, idén viszont egész más megközelítésre helyezte a hangsúlyt a versenyt kiíró bank. Változó világunkban gyorsan kell reagálni a kor hozta kívánalmakra, a K&H Bank célja pedig mindig az volt a vetélkedővel, hogy hasznos, naprakész ismeretanyagot adjon át – a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek egyaránt. Az idei, hetedik alkalommal megrendezett vetélkedő fő témakörei így a net-bankolás és a mobilbankolás lesznek.

A digitális tudás minden korcsoport esetében hiányos, nem célirányos, ezért nem hasznosul jól – ez derült ki a 2012-es PISA-tesztből is, amelyet a tanulók tudásának felmérésére háromévente végeznek el az OECD indítványozására. A legfrissebb, 2015-ös eredmények decemberben várhatóak.

Egyértelmű tehát, hogy a digitális tudásunkat fejlesztenünk kell, ahogy az is, hogy ezt az iskolai tananyag – jelenlegi formájában – nem tartalmazza. Bár a digitális lehetőségek hasznos tudásra váltásának a net-bankolás és mobilbankolás csak egy szelete, a K&H Bank fontosnak tartotta, hogy az idei, már hetedik éve megrendezett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! iskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedő középpontjába ezt a tematikást állítsa. Így azok a fiatalok, akik legalább egy fronton fejlesztik a virtuális/elektronikus ügyintézésben való jártasságukat, a többi területen is könnyebben átlátják majd a képernyőkön és szervereken zajló folyamatok logikáját.

„Régi tézis, hogy a pénzügyek áthatják az életünket. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy ezen a téren lemaradásban vannak a fiataljaink is, akár csak az őket körülvevő felnőtt generációk. A pénzügyek ma már részben az ügyintézés gyorsaságával szemben támasztott követelmények, részben pedig a biztonsági kérdések miatt szervesen összefüggenek a digitális fejlettséggel. A verseny kiírójaként úgy gondoljuk, hogy az alap pénzügyi ismeretek átadásán túl ennek a tudásnak a digitális világban való alkalmazását is tanítanunk kell. Ezért a 2016/17 évi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő tematikája is bővül ebbe az irányba” – fogalmazott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn, amelynek 2016/2017-es tanévre szóló nevezési időszaka már elindult, mind az alsó, mind a felső tagozatos iskolások olyan hasznos pénzügyi ismeretekre tehetnek szert, amelyek megkönnyítik a hétköznapi pénzügyekben való boldogulásukat. A felkészülés során elsajátított ismeretanyag viszont nem csak az ő pénzügyi jártasságukat fejleszti, hanem az őket felkészítő tanárok, és sok esetben a szüleik is intenzívebben, tudatosabban foglalkoznak majd ezzel a tematikával a vetélkedő során. Ezt a Zrínyi diákjainál és tanáruknál senki nem tudhatja jobban!

Tavaly remekeltek a BAZ megyei diákok, vajon idén az új témában megvédik ország legjobb pénzügyes diákjai címüket? A jelentkezési időszak október 3-án kezdődött és január 27-e között tart. Erről, és a verseny első online fordulójáról bővebb információ a verseny honlapján, a http://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/-n érhető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…