2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Zenei ritkaságokkal indul a Hangforrás bérlet

Misztikus világba repítik el közönségüket a Miskolci Szimfonikusok, Hangforrás bérletük első koncertjén. A hangversenyen olyan különleges hangszerekkel is megismerkedhetünk, mint a conga, a bongo, vagy a csőharang.
Egy egészen rendhagyó hangversenynek lehetnek szem és fültanúi azok, akik ellátogatnak október 27-én este 19:00 órakor a Művészetek Háza Hangversenytermébe. A különleges hangszerek mellett (mint conga, csőharang, üstdob…), izgalmas hang és fényjátékkal is készülnek a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei, a Hangforrás bérlet első koncertjére. Szólista szerepben a zenekar kürtöseit és ütőseit láthatják majd, akik már nagyon készülnek a koncertre. Mint mondják, ritka amikor egy nagyzenekar ütőszólamából, vagy kürtszólamából kerülnek ki szólisták egy koncert alkalmával. A műsorban felhangzik majd Nishimura, japán zeneszerző ősi rítusokra épülő, hatfős ütőhangszeres kamarára írt darabja, a Ketiak; Hübler Négy kürtre és zenekarra írt hangversenydarabja, valamint a zeneirodalom egyik korszakalkotó darabja, a Bartók Béla tollából született Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára.
A Hangforrás bérlet nyitó koncertje a szezon egyik legszínesebb és legígéretesebb eseményének ígérkezik!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek