2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Putyinista EU-ellenesek között a magyar miniszterelnök – A keblére öleli Orbánt az európai szélsőjobb

DK: Putyinista EU-ellenesek között a magyar miniszterelnök – A keblére öleli Orbánt az európai szélsőjobb

Orbán Viktor az európai szélsőjobb természetes szövetségese – mondta a HírTV-nek Janice Atkinson, az Európai Parlament EU-ellenes szárnyának egyik szószólója. Ez az a társaság, amely az Oroszországból támogatott francia Nemzeti Frontot és a Brexit mellett kampányoló brit Függetlenségi Pártot is tömöríti. Ha ők nem csak egy elenyésző kisebbség lennének Európában, akkor – az orosz érdekeknek megfelelően – ma nem is létezne az Európai Unió.

Pár napja a holland szélsőjobb vezetője, a Hollandia EU-ból való kilépését követelő Geert Wilders látogatta meg a magyar miniszterelnököt Budapesten. Mára megtudhattuk az orosz pénzekből fenntartott, EU-zászlókat égető, vallási és származási alapon gyűlöletet keltő pártoktól, hogy szerintük „Orbán Viktor természetes helye gyakorlatilag mellettük van”. Történelmi szégyen, hogy az Orbán-kormány politikáját valóban nem lehet elválasztani az orosz érdekeket képviselő európai putyinisták törekvéseitől.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy míg a magyarok jelentős többsége EU-párti, a magyar miniszterelnök utolsó európai szövetségesei a hazájukat az EU-ból való kilépésre buzdító putyinista szélsőségesek. Ha madarat tolláról, embert barátjáról, akkor Orbán Viktor már hivatalosan is az Európai Unióból való kilépés magyarországi képviselője.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek