2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vonja vissza a Fidesz az elvándorolt miskolciak büntetőadóját

Január 1-jétől a Fidesz építményadóval sújtja azokat a miskolciakat, akik kénytelenek voltak elhagyni a városukat, de a lakásukat nem adták el, hogy legyen hová hazajönni. A Jobbik szerint szégyen, hogy a Kriza Ákos által javasolt büntetőadót a Fidesz valamennyi képviselője megszavazta a város októberi közgyűlésén.
2010 óta több mint 9 ezren hagyták el Miskolcot a megalázóan alacsony fizetések miatt, a Fidesz pedig ahelyett, hogy a béremelésen dolgozva hazacsábítaná őket, büntetőadót vet ki rájuk, mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője ismertette, a Kriza Ákos vezette önkormányzat azokra veti ki az adót, akik kénytelenek voltak elhagyni a várost, de a miskolci lakásukat nem adták el, mert időnként szeretnének hazalátogatni, esetleg egyszer majd hazaköltözni. Nekik január 1-jétől építményadót kell fizetni, vagy ha nem tudják vállalni az újabb terhet, el kell adni a lakásukat.

Jakab szerint a döntéssel a Kriza-féle vezetés azt üzeni az elüldözött miskolciaknak: nem kívánják őket viszont látni Miskolcon, a pénzükre azonban igényt tartanak. A Jobbik szerint a Fidesznek büntetőadó kivetése helyett térden állva kéne bocsánatot kérnie azoktól a miskolciaktól, akiket a saját városukban ellehetetlenítettek. Ennek első lépéseként Kriza Ákosnak erkölcsi kötelessége kezdeményezni a megszorító intézkedés visszavonását, a Jobbik erre szólítja fel Miskolc polgármesterét – nyomatékosította Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek