2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Dobogóra állhatott a Miskolci Nemzeti Színház futócsapata!

Dobogóra állhatott a Miskolci Nemzeti Színház futócsapata!

Október 9-én rendezték meg a 31. Spar Budapest Maraton Fesztivál keretein belül a hazai és határon túli magyar színházak, színházi szakemberek, zenekarok négytagú váltói számára a Fut a színház elnevezésű speciális futóversenyt, ahol a miskolci teátrum egyik csapta második helyen, míg a másik a hetedik helyen végzett.

Az immár 6. alkalommal meghirdetett színházi maratonfutásnak az utóbbi években a Miskolci Nemzeti Színház is rendszeres résztvevője, hiszen három évvel ezelőtt egy, tavaly három, idén két csapattal nevezett Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvényére.

A tavalyihoz hasonlóan a miskolciak idén is egy-egy előadás címéhez kapcsolták csapataik nevét, így idén Csipikére és Viktóriára esett a választás. A Miskolci Nemzeti Színház Viktória csapatát Oszterman Ferenc bútor- és kelléktárvezető, Csizmadia Péter diszpécser, Ódor Kristóf és Molnár Sándor Tamás színművészek alkották. A váltó az előkelő 2. helyet szerezte meg, mely eddig a legjobb eredmény a színház történetében. A Csipike csapat tagjai: Homovics András rendész, Gazdóf Dániel színpadi ügyelő, Kalászdi András gondnokságvezető és Valádi Zsolt zenész. A csapat a 19 célba érkező színházi váltó között a nagyszerű 7. helyet szerezte meg. A színháziak egy része egy héten belül kétszer is rajthoz áll futóversenyen, hiszen lehetőségeikhez mérten nem szeretnének kihagyni egy szívükhöz oly közel álló versenyt, mint a hétvégi Miskolci Barátság Maraton. Természetesen kisebb távokon és egyénileg próbálkoznak önmaguk határait legyőzni és célba érni. A futás megfertőzte a színházat, évről évre egyre többen kapcsolódnak ki szabadidejükben általa. Nem is csoda, hogy most igazán jól fut a színház!
A versenyen szerzett élményekről, benyomásokról Molnár Sándor Tamás színművész az alábbiakat nyilatkozta: Nyilvánvaló, hogy aki valaha futott már, részt vett nyilvános versenyen, az tapasztalhatta, hogy a holtpontok jönnek, ha kell, ha nem, pláne hosszabb távoknál. Erre az ember megpróbál fejben felkészülni és megtervezi az útvonalát, de az egész táv alatt körülleng minket az a bizonyos versenyszellem, amit akkor és ott érezhetünk, edzések alatt nem. Ilyenkor jön rá az ember, mennyi pozitív energiát kap a szurkoló tömegtől. A mostani verseny tapasztalata, hogy egy szép, viszonylag szélcsendes napot fogtunk ki, ami már önmagában egy erőt adó tényező volt. De ami nagyban befolyásolja a holtponton való átlendülést, az a rend, a fegyelem, az út széléről ránk mosolygó szurkolók és nézők, ezeket mind-mind begyűjti a futó a lelkébe, a fejébe. Ezúton szeretném megköszönni a szervezés minden mozzanatát! Külön köszönet illeti a frissítőpontokon szolgálatot teljesítő hölgyeket, akik csakis mosollyal tudnak egy poharat átadni.
A Fut a színház – 2016 verseny csapatai az általuk befizetett jótékonysági nevezési díjjal a Bajor Gizi Színészmúzeumot támogatják kezdettől fogva. A 42 kilométer és 195 méter hosszú távot 12 – 9,4 – 7,7 – 13,1 km felosztásban kellett teljesíteni a csapatok 4 tagjának. A futást óriási élménnyé tette, hogy a versenynek a világ egyik legszebb fővárosa biztosított helyszínt. A Lánchídon, az alagútban, és számos gyönyörű helyen hömpölygött végig a tömeg, mely idén is rekordot döntött, hiszen a Fesztiválra 28003 nevezés érkezett. 76 országból utaztak Budapestre több mint 4200-an.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek