2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megint átveri a Fidesz a perecesieket?

Megígérte a Fidesz-frakció, hogy fejlesztési tervet dolgoznak ki. Ennek három hónapja, azóta sem történt semmi.
„Megkapta már Kriza Ákos a Fidesz miskolci önkormányzati frakciójától azt a javaslatot, amely Pereces fejlesztéséről szól? Ha igen, mit tartalmaz ez z állítólagos fejlesztési terv, s annak tartalmát kikkel vitatták meg? Miért nem szólt ebben az ügyben a városvezetés a perecesiekhez, noha a fejlesztési terv sürgős kidolgozásáról szóló bejelentésük óta már három hónap telt el?”

Egyebek mellett ezeket a kérdéseket feszegette szerdai sajtótájékoztatóján Bazin Géza, az MSZP miskolci alelnöke, Pereces korábbi önkormányzati képviselője.

Elmondta: a csak gyűlöletkeltés miatt megrendezett, végül kudarccal végződő kvótanépszavazás után most már valóban ideje lenne érdemi miskolci dolgokkal foglalkoznia a városvezetésnek. Emlékeztetett arra, hogy a gyűlöletkeltő kvótakampány részeként majdnem napra pontosan három hónapja, július 7-én titkos frakcióülést tartott a Fidesz Perecesen, ezt követően beszélt Kiss János alpolgármester egy majdani perecesi komplex fejlesztési tervről. Kiss akkor azt mondta, hogy napokon belül Kriza Ákos polgármester elé terjesztik, mit láttak és tapasztaltak Perecesen, és javasolni fogják az önálló Pereces-program kidolgozását. Ebben fel akarják majd használni Pereces közösségi hagyományait is, de beépítenék a programba a perecesi emberek véleményét is.

Éppen ez az. Azóta ugyanis semmi hír arról, hogy javasolt-e valamit a Fidesz-frakció Kriza Ákosnak, s ha igen, akkor mit. Ha mégis léptek valamit az ügyben, akkor kérdés, vajon mi alapján készítették el terveiket, hiszen fejlesztési témában azóta sem kérdezték meg a perecesieket (noha Kiss határozottan ezt ígérte). „Miért nem tartottak lakossági fórumot arról, hogy a perecesiek szerint mit kellene tenni a városrészben?” – kérdezte Bazin, majd válaszolt isa saját maga által feltett kérdésre: valószínűleg azért, mert az elmúlt három hónapban a Fidesz és a városvezetés nem is foglalkozott a témával, a szenzációs bejelentésük csupán mellékterméke volt a népszavazási kampányuknak. Vagyis úgy tűnik, megint átverik a perecesieket.

Bazin szerint minél hamarabb lépnie kellene a városvezetésnek az ügyben. Ő maga ezúton is segítene, bemutat néhány olyan dolgot, melyek igencsak irritálják a városrészben élőket. A Fátyolka és a Koncsorgó utcák csapadékvíz-elvezetési problémáit például sürgősen meg kell oldani, ezeket az utcákat szilárd útburkolattal kell ellátni. A Debreczeni Márton tér felé vezető, ma már rendkívül balesetveszélyes utat és járdát egyaránt fel kell újítani. A patakmeder-rekonstrukciós programot folytatni kell, az nem megy, hogy a középső szakaszon végeztek bizonyos munkálatokat (ezzel is inkább kárt okoztak, mint sem hasznot hajtottak), a felső és az alsó szakaszhoz viszont hozzá sem nyúltak. Folytatni kell a térfigyelő kamerahálózat kiépítését, ahhoz ugyanakkor már fejlesztési terv sem kell, hogy a patak mezsgyéjén ismét rendszeresen kaszáljanak: ez korábban mindig megtörtént, most viszont évek óta hozzá sem nyúltak ahhoz a területhez.

A szocialista politikus szerint a felsorolt problémáktól függetlenül mindenképpen szükség van lakossági fórumra, hiszen annál jóval több a gond, a megoldásra váró feladat, mint amit most bemutatott. Közölte, ha a városvezetés októberben nem hajlandó fórumot összehívni, akkor ezt majd megteszi ő maga, az ott összegyűjtött véleményeket pedig petíció formájában juttatják el a városvezetéshez.

Forrás:eszon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek