2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Virágregék képben és szóban

Tompa Mihály újonnan kiadott, szépen illusztrált Virágregék című versgyűjteménye köré szerveződött az idei, immár hatodik Tompa-nap. A könyvbemutató mellett kiállítások is nyíltak.

 Hagyományosan a költő születésnapjához, szeptember 28-ához közeli napokban tartja a Tompa-napot a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár. Idén szeptember 23-án, pénteken gyűltek össze az irodalom kedvelői, hogy megemlékezzenek a 19. század jeles gömöri alkotójáról.

Száz év után jelent meg újra a Virágregék című versciklus virágképekkel illusztrált kötetben – és most még több, 38 akvarell gazdagítja a kötetet, mondta el Imolay Lenkey István szerkesztő a Tompa-napon. Az ünnep alkalmából Repity Aranka akvarelljeinek eredetije kiállításon tekinthető meg a könyvtárban, emellett egy különleges kis összeállítás azt is bemutatja, hogy Tompa Mihály népszerű költő volt, még képeslapokon is megidézték személyét.

A Tompa-nap vendége volt a kötetet kiadó Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület elnöke, Zsuponyóné Ujváry Mária, valamint a költő verseit tolmácsoló Mikita Dorka, és azok hangulatát hegedűmuzsikával illusztráló Zsekov Éva Mónika. Az összegyűltek a kulturális program végén megkoszorúzták a költő könyvtár előtti szobrát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek