2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

MSZP: A betelepítési kvóta halott

A választók maradjanak otthon, nincs mire szavazni október 2-án -mondta Simon Gábor az MSZP miskolci elnöke.


A népszavazás nagy átverés, hiszen az Unióban már egyetlen politikus sincs Orbánon kívül, aki azt mondja, hogy lesz kötelező betelepítési kvóta – jelentette ki Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője. A népszavazás valódi célja, hogy a hazai, súlyos gondokról elterelje a figyelmet. Értelmetlenül költenek el 10 milliárdot a kampányra, miközben maga a kormány a letelepedési kötvényekkel már 18 ezer külföldit behozott az országba.

Miskolcon minden szavazókörben ott lesznek

Simon Gábor úgy látja: trükkök százait veti be a Fidesz a népszavazás kapcsán. Így például Miskolcon nem a közgyűlés választotta meg a szavazatszámláló bizottságok tagjait, ahogyan a törvény előírja. Három hónap alatt nem volt képes emiatt rendkívüli vagy akár rendes közgyűlést összehívni a polgármester. A Választási Bizottság most – a törvény egyik kiskapuját kihasználva -póttagokból delegál szavazatszámlálókat.
Miskolcon mind a 185 szavazókörben ott lesznek az MSZP, a DK és az Együtt megfigyelői – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Csak egy utunk van: Európa

Tompa Sándor, képviselő, a Demokratikus Koalíció miskolci elnöke arra biztatta a választópolgárokat: Maradjanak otthon, hiszen a népszavazás okafogyottá vált, ahogyan ezt többször kifejtették az Unió miniszterelnökei. Orbán Viktor azonban kétségbe vonja az ő szavukat, akárcsak az Európai Bizottságnak, az Európa Tanácsnak a szavahihetőségét, mert a szavazás számára mindennél fontosabb belpolitikai ügy. Orbánnak Putyin a szövetségese, de az országnak csak egy helyes útja van: Európa.

forrás:eszon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek