2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Felhívás

Felhívás

FelhívásFebruár 11-e a „betegek világnapja”. Dr. Csiba Gábora Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnökének aláírásával, az alábbi felhívás érkezett szerkesztőségünkhöz.

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület felkéri az egészségügy valamennyi szereplőjét és az egészségügyért aggódó személyeket, hogy ezen a napon zöld zászló intézményi kihelyezésével, illetve zöld szalag önkéntes viselésével hívja fel a figyelmet a betegek, a betegellátók és a betegellátás tragikus helyzetére Magyarországon:

§  Az egészségügyi ellátásra szánt pénz 2006 óta folyamatosan csökken, értékét veszti, 2010-ben 1 havi összeg hiányzik az intézmények  működtetéséből.

§  A pénzügyi megszorítások következtében nehezített a betegek ellátáshoz jutása, végtelenségig nőnek a várólisták.

§  A dolgozók bérkiegészítését a gyógyításra szánt pénzből kell kifizetni, ezáltal is szűkítve a betegellátás lehetőségeit.

§  A bérkiegészítéssel – mivel az csak közalkalmazottaknak jár – indokolatlan különbséget tesznek, és feszültséget szítanak a dolgozók között.

§  Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök jelölt döbbenetes módon megsérti, és részrehajlással vádolja a gyógyító orvosokat.

§  A fenntartóktól 2010-ben elvont pénz miatt lehetetlenné válik az új minimumrendelet előírásainak betartása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek