2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Tokaj-Hegyalja minden sportszerű és szabálytisztelő borászához!

Tokaj-Hegyalja minden sportszerű és szabálytisztelő borászához!

Tokaj-Hegyalja minden sportszerű és szabálytisztelő borászához!Most, hogy a szerencsi szalmatüzelésű erőművet ellenzők és az építkezést támogatók közötti mérkőzést a bíró lefújta, az Önök egyes játékosai, valamint ultra szurkolói csak az ellenfél teljes megsemmisítését tekintik elfogadható eredménynek. A meccset a pálya helyett Budapesten, az utcán folytatják. Önökhöz, szabálytisztelő, sportszerű játékosokhoz és szurkolókhoz fordulunk, hogy közös erővel fékezzük meg ezt, a térségünkben eddig nem tapasztalt jelenséget!

 

Röviden összefoglaljuk a mérkőzés főbb eseményeit.

Az első félidőben az erőművet ellenzők színeiben három borász egyesület, míg a támogatók csapatában az építés megvalósítására létrehozott cég lépett pályára.

A második félidőben cserék történtek: a borász egyesületek helyébe a Jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, az erőmű építői helyébe az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség állt be.

 

Az ellenzők csapata a következő eredményeket érte el:

– A létesítmény tájépítész bevonásával áttervezésre, lesüllyesztésre került. Tíz méterrel csökkent a magasság, dombokkal veszik körbe, ahová őshonos növényeket telepítenek.

– Az első ütemben fele teljesítményű, 25 megawattos erőmű épül, majd ellenőrzött működésének tapasztalatai után születhet döntés arról, hogy egyáltalán megvalósul-e második ütem.

– Ezzel párhuzamosan kevesebb tüzelőanyagra lesz szükség, így csökken a közúti beszállítás, amit racionalizálnak.

– Nem fognak energiafüvet felhasználni az üzemben, ezzel nem változhat meg a hegyaljai táj arculata.

– Az erőmű működése során keletkező úgynevezett hulladékhő felhasználására kertészet létesülhet, ezzel további munkahelyek teremthetők.

 

A fentiekkel teljesültek a világörökségi hatástanulmányban megfogalmazott javaslatok, így bizonyossá vált, hogy a beruházás nem veszélyezteti a Tokaji Borvidék kultúrtáj világörökségi címet.

 

Az erőművet támogatók csapata sikerként könyvelheti el, hogy ha kompromisszumokkal is, de megvalósulhat a beruházás.

 

A megszületett eredményt mindkét csapat akár győzelemként is értékelhetné. Ezzel szemben az Önök csapatából egyesek nem veszik tudomásul a szabályokat, hogy ebben a bajnokságban nincs hosszabbítás, nem lehet tizenegyes-rúgásokat kierőszakolni és elmarad a visszavágó is. A bírói ítélet jogerős!

 

Méltatlan és sportszerűtlen játékosi magatartás, ha a mérkőzés lefújása után az öltözőbe vonulva az ellenfél rugdosásával, vagy a téren – ahol most a bor folyik – adnak hangot nemtetszésüknek.

 

Kérjük ezért a sportszerető és a (jog)szabálytisztelő borászokat, hogy ne tűrjék el, hogy csapatukat olyan játékosok képviseljék, akik árnyékot vetnek a szakmájukra, akik a küzdelem pályán kívüli folytatásával, az egyes szurkolótáborok közötti békét-lenség szításával ellenséges hangulatot teremtenek, eltaszítják a környékről a munkahelyeket teremteni szándékozó befektetőket és kockáztatják a világörökségi címet.

 

Szerencs, 2010. február 5.

 

Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület

Takács Zoltán, elnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek